Kuzey Irak'ta Hakurk ve Metina bölgesindeki üs bölgelerine terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu 12 asker şehit oldu, bir asker yaralandı. 16 terörist etkisiz hale getirilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hava harekâtı başlattı. F-16 uçaklar ile Irak ve Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine örgütün petrol kuyuları, mağaraları, sığınakları ve depolarının da bulunduğu 29 hedefi imha edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) terör saldırısı sonrası ortak bildiri yayınladı.

Meclisteki tüm gruplar ortak bildiriye imza ararken CHP ve DEM Parti Grupları terörü lanetleyen bildiriye imza atmaması tepkiyle karşılandı. CHP’ye bir tepki de İYİ Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk’ten geldi.

“VATAN HAİNLERİYLE DEĞİL MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”
CHP’nin tutumunu sert sözlerle eleştiren İYİ Parti’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Ahmet Ertürk, “Biz onlardan sıkıntı çektiğimiz için HDP olursa masada olmayız demiştik. Millet İttifakı’nın dağılma nedeni budur. Biz milletimizin yanındayız. Vatan hainleriyle yan yana yürümeyeceğimizi söyledik. CHP bunda ısrar edip hala güzelleme yapıyor. Hala ittifak yapalım diyorlar. Gidip el etek öpüyorlar. Şeyh Sait’in vatan haini olup olmadığını tartışma konusu haline getiriyorlar. Biz hainlerin değil milletimizin yanındayız” diyerek tepkisini dile getirdi.

“CHP TERÖRLE ARASINA MESAFE KOYAMIYOR”
CHP’nin terörle arasında mesafe koymadığı için bu duruma düştüğüne dikkat çeken İYİ Parti Aydın İl Başkanı, “Terörle mesafe koymadıkları için bu durumdalar. Vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı istememesine rağmen CHP’nin bu tutumundan dolayı mecburen o taraftan yana kullandı. Vatandaş mecburen ya birini ya da ötekini seçmesi gerekiyordu. Biz de zaten bunu gördüğümüz için tahtravalle siyasetinden vatandaş bıktı biz de milletimize üçüncü yol açıyoruz” ifadelerine yer verdi.