Togg'un büyük rakibi olarak gösterilen ve 1 milyon TL'nin altında bir fiyatla satılacak Tesla Model 3, Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Tesla, Türkiye pazarındaki yerini güçlendirmek amacıyla uygun fiyatlı modelini ülkemize getirmeye hazırlanıyor. Tesla Model Y'nin başarılı satış grafiği, Tesla Model 3'ün Türkiye pazarına girişini hızlandırıyor.

NE ZAMAN GELİYOR?
Tesla Model 3'ün Türkiye'ye ne zaman gireceği konusunda henüz resmi bir açıklama yokken, Tesla'nın Türkiye'deki büyüme planları göz önünde bulundurulduğunda, Model 3'ün yakın zamanda Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor.

ÖTV AVANTAJI VAR
Tesla Model 3'ün ülke pazarındaki en büyük avantajlarından biri, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında. Model 3'ün Türkiye'deki ÖTV dilimi, aracın satış fiyatını önemli ölçüde düşürecek.

Bu vergi diliminin daha da düşürülmesi ise, Model 3'ün Türkiye pazarındaki erişilebilirliğini ve rekabet gücünü artırabilir. Güncel vergi dilimleri ve Tesla Model 3'ün maliyeti göz önünde bulundurulduğunda, otomobilin 1 Milyon lira civarında bir rakamla pazara girmesi bekleniyor.