Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye ne zaman yatacak? TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa teklifi kapsamında, çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin TL'lik ikramiye ödemesinin tarihi, Resmi Gazete'de düzenlemenin yayımlanmasının ardından belirlenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ikramiyelerin ödeme takvimini SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacak. Ödeme takviminin belirlenmesi için Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar takip edilmesi isteniyor..

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ikramiyelerin iki gün içinde hak sahiplerine ulaştırılması için gerekli çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

Bu nedenle, ikramiyelerin ödeme takviminin Resmi Gazete yayımlanmasının hemen ardından kısa süre içinde netleşmesi bekleniyor. Resmi Gazate'de kararın bu gece geç saatlerde de olsa yayınlanması , ödemelerin en geç cuma günü banka hesaplarına yatmasına da kesin gözüyle bakılıyor.