Asgari Ücret Tespit Komisyonu dün Beştepe’de toplandı. Toplantı sonrasında yapılan açıklamayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı. Asgari ücret önceki döneme göre yüzde 49 arttırıldı. Açıklamasında ülke şartlarını da dikkate alarak uzlaşma konusunda büyük özveri gösterdikleri belirten Işıkhan, Asgari Ücretin 17 bin 2 lira olduğunu kaydetti.

Asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte pek çok sektör yeni fiyat belirlemesi ve zam artışı konusunda çalışmalara başladı. Yeni yılda zammı merakla beklenen sektörlerden birisi de toplu taşıma araçları oldu. Aydınlı vatandaşlar da asgari ücretin belirlenmesinin ardından toplu taşıma ve çeşitli ulaşım araçlarına gelecek zamma kulak kabarttı.

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, konu hakkında açıklamalarda bulundu

ŞOFÖRLER ZAM TEKLİFİNİ HAZIRLIYOR

Asgari ücretin en büyük giderlerinden bir tanesi olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Asgari ücretin etki ettiği diğer giderlerimiz özellikle sanayi masraflarımızda o oranda zam göreceğini düşünüyoruz. Bizlerde bunun hesaplanmasını yaptıktan sonra yolculuk ücretlerine yani şehiriçi, ticari taksi ve ilçeler arası yolculuk yapan araçlarımıza yeniden bir fiyat ayarlaması isteyeceğiz” dedi

Yeni fiyatlandırma için çalışma ve hazırlıklarını sürdüren Semih Özmeriç, yılbaşından sonra dilekçeleri vereceklerini söyledi.

ŞOFÖRLER YÜZDE 60 ZAM İSTİYOR
Somut bir rakam belirlemediklerini aktaran Özmeriç, fedakarlık yapacaklarını ifade ederek asgari ücrete gelen zam oranı kadar bir teklifle gideceklerini duyurdu.

Öte yandan Özmeriç, ayakta kalabilmeleri için yüzde 50 ile 60 oranında bir zam gelmesinin şart olduğunu bildirdi.