Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da TSİ 20.45’te oynanacak olan maçın iptalinin ardından tepki gösterenler arasına Aydın Beşiktaşlılar Derneği de katıldı. 

Aydın Beşiktaşlılar Derneği yöneticileri bir basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

ONUN SÖZLERİ BİZİM İÇİN MİHMANDARDIR
Atatürk'ün izinde, onun ilke ve inkılaplarına bağlı olarak büyüdüklerini ve kendilerinden sonraki nesillere, sporculara bu bilinci her platformda aşılamaya gayret gösterdiklerini söyleyen Beşiktaşlılar, “Atamızın çizdiği yoldan sapmadan ilerliyor ve onun sözlerini kendimize mihmandar olarak kabul ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Atamızın öğütlediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştiren; sahada, spor salonunda, sokakta, tribünde ve hayatın her alanında yurtta sulh, cihanda sulh sözünü kendisine felsefe edinen; geçmişinden bugüne kadar Atatürk'ün çizdiği yoldan asla sapmayan ve sapmayacaklarını aktaran Beşiktaşlılar, dün akşam ezeli rakipleri ve ebedi dostları, Türkiye'nin 3 büyüğünden ikisi arasında yer alan Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yapılması planlanan Türkiye Süper Kupası Finali öncesi, mücadelenin yapılacağı ülke yöneticilerinin, niyetlerini çok iyi anlayıp mantığını bir türlü kavrayamadıkları, Atatürk düşmanlığını şiddetle kınadıklarını belirttiler.

ATAMIZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ
“Atamız bizim kırmızı çizgimizdir, vazgeçilmezimizdir” diyerek Türk milletinin en kıymetli değeri olduğu vurgulanırken ona yapılan saygısızlığın kabul edilemez ve asla sineye çekilemez olduğu da açıklamalar arasındaydı.

Dernek üyeleri, tüm dünyaya barış tohumları ekip, her alanda tam gelişmeyi hedefleyen ve bunun sonucunda Japonya'da, Meksika'da, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Şili'de, Küba'da ve daha birçok ülkede adına heykeller yapılan, caddelere bulvarlara ismi verilen, bir çok ulus tarafından saygı ile tanınan Atamızın maneviyatına yapılan saygısızlığın Türkiye Cumhuriyetine yapıldığını ifade etti.

Bu olaya karşı tepkisiz kalmayıp gün boyu yaşanan süreci çok iyi yöneten Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticilerini tebrik eden Beşiktaşlılar, Atamıza yapılan saygısızlığa karşı dik duruşları nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

KUPA HER İKİ TAKIMA ORTAK VERİLSİN
Aydın Beşiktaşlılar Derneği olarak Türkiye Futbol Federasyonuna seslenen Beşiktaşlılar, “Bu süper kupa oynanmandan, kupa ikiye bölünüp her iki takıma verilmelidir. Eğer oynanacaksa, kulübümüzün de ilan ettiği gibi ya Dolmabahçe'de bizim stadımızda ya milli mücadelinin başladığı Samsun'da oynanmalıdır" önerilerini sundu.

KONU VATAN İSE TEK YÜREĞİZ
Spor kulüpleri olarak birbirilerine rakip olmalarına rağmen rekabetin sadece sahada, parkede ve sporun olduğu her alanda olduğunu belirten Beşiktaşlılar, konu vatan millet ve ulusal değerler olduğunda tek yürek olacaklarını vurguladılar.

Beşiktaşlılar Derneği Üyeleri “Dün, bugün ve daima Mustafa Kemal ATATÜRK 'ün izindeyiz” diyerek toplantıyı sonlandırdılar.