Devletin sosyal yardımları her geçen gün artmaya devam ederken bu yardımlardan biri de prefabrik ev almak isteyen kişilere duyuruldu.

Yapılan açıklama ile ihtiyaç sahibi olan kişilere yönelik olarak barınma yardımı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden tadilat yardımı, betonarme ev yardımı ve prefabrik ev yardımı olmak üzere 3 farklı destek parası ödeneceği ilan edildi. Yapılacak olan ödemelerde üst limit ise 500 bin TL olarak belirlendi.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI PREFABRİK EV YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında 3294 sayılı Kanun kapsamında sosyoekonomik olarak dezavantajlı durumda olan muhtaç kişi ve hanelerin en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyaçlarının giderilmesine ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik yardım verileceği ilan edildi.

Kimlerin yardım alabileceği konusunda ise yapılan açıklamada "3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan, en az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan, nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir" başvuru şartları ilan edildi.