31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala siyasette tansiyon da yükseliyor. CHP’de iki haftadır ertelenen 200’e yakın belediye başkan adayının ise bu hafta açıklanması bekleniyor.

CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Özlem Çerçioğlu’nun ismini açıklaması an meselesi.
2019 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak yaparak giren CHP’nin 2024 seçimlerinde İYİ Parti ile ittifak yapmadan girmesinden dolayı kaybedeceği oyları özellikle Söke ve Nazilli’de etkin, başarılı ve en çok oyu kazandıracak isimlerle telafi etmeye yöneldiği iddia edildi.
Aydın siyasi kulislerinde Söke’deki adaylık yarışını anket sonuçlarının belirleyeceği, Nazilli’de ise güçlü ve disiplinli bir aday arayışında olduğu konuşuluyor.2024 seçimlerinde böyle bir seçim stratejisi uygulamaya hazırlanan CHP’nin Nazilli için partinin ilçede en çok tanınan yüzü olan önceki dönem ilçe başkanlarından Serkan Sevim’in ismi ön planda olduğu iddia edildi.

CHP parti içi kulislerinden alınan bilgiye göre, Serkan Sevim’in, aday adayı başvurusu yapmamasının nedeni olarak da Çerçioğlu ve parti örgütünden talimat beklediği öğrenildi.

Serkan Sevim’in, son günlerde fırtınalı günler geçiren Nazilli ilçe örgütünü seçimlere odaklayabilecek, yaşanan siyasi istikrarsızlığı yok edebilecek, parti içi birleştirici ve bütünleştirici bir rol alabilecek tek isim olarak görülüyor.

CHP’de, AK Parti ve İYİ Parti’nin adaylarına karşı seçilme ihtimali en yüksek olarak görülen Serkan Sevim’in geleceği hakkında kararın bu hafta belli olacağı öğrenildi.