Günümüzde sosyal medyanın da etkisiyle git gide popülerleşen doğal kabak lifi mucizesi her yerde olduğu gibi Aydın'da da yok satmaya başladı. Temizlikten güzelliğe hatta sağlığa kadar uzanan kullanım alanı oldukça geniş kabak lifi Hatay'ın Asi Nehri kıyısında sulak alanlarda yetişiyor. Sosyal medya fenomenlerinin sıkça öneri de bulunduğu doğal kabak lifi, hijyenik olması sebebiyle tercih ediliyor.

AYDIN KABAK LİFİNİ GÜZELLİK İÇİN TERCİH EDİYOR
Efeler ilçesinde uzun yıllar aktarlık yapan Ahmet Çamoğlu, vatandaşların en çok tercih sebebinin güzellik olduğunu söyledi. Kan dolaşımını hızlandırıcı ve hücre yenileyici özelliğiyle duşta, cilt bakımında hazır naylon liflerin yanı sıra kabak lifi kullanılmaya başlandı. Kabak lifi aynı zamanda varis, batık ve kıl dönmesi gibi çeşitli sorunlara da iyi gelmesiyle biliniyor. Günümüzde sosyal medyanın da etkisiyle git gide popülerleşen doğal kabak lifi mucizesi her yerde olduğu gibi Aydın'da da yok satmaya başladı. Temizlikten güzelliğe hatta sağlığa kadar uzanan kullanım alanı oldukça geniş kabak lifi Hatay'ın Asi Nehri kıyısında sulak alanlarda yetişiyor. Sosyal medya fenomenlerinin sıkça öneri de bulunduğu doğal kabak lifi, hijyenik olması sebebiyle tercih ediliyor.

BAKTERİ TUTMUYOR
Hem güzellikte hem temizlikte kullanılan kabak lifinin en önemli özelliği ise gözenekli yapısı sayesinde bakteri tutmaması oluyor. Ahmet Çamoğlu, "Fabrika üretimi naylon duş lifleri sürekli nemli ortamda bulunduğu için bakteri tutuyor. Cildinizi temizlemek için kullandığınız ürünün bakteri barındırmıyor olması ise ayrı önem taşıyor" dedi.
Duş liflerinde yaşanılan bu durum bulaşık süngerlerinde de geçerli oluyor. Hazır bulaşık süngerleri yine nemli ve ıslak bir alanda bulunduğu için bakteri yuvasına dönüyor. Hijyenik olması nedeniyle de bulaşık süngeri olarak kullanılabiliyor. Aydın Efeler'de ise kabak lifi fiyatları 50 ile 100 lira arasında değişiklik gösteriyor. Hijyenik ve sağlıklı olmasının yanı sıra ekonomik olması da ilgiyi artırıyor.

KABAK LİFİ NASIL KULLANIMA HAZIR OLUR?
Taze kabaklar altı ay gibi bir sürede kurtulmaya bırakılıyor. Kurutulan kabaklar suya batırılarak kabukları soyuluyor. Çekirdeklerinin alınmasıyla tamamen kurumaya bırakılıyor. Kuruduktan sonra kesilerek bulaşık süngeri, duş lifi ve yüz temizleme aparatı olarak kullanılıyor.

Keserek kullanım alanlarına ayrılan kabak lifleri, yüze veya vücuda uygulanacak ise önce su tutularak yumuşatılması gerekiyor. Aksi takdirde cilt bariyerine zarar verebiliyor.