Olay, Efeler’e bağlı Işıklı mahallesindeki KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü 1. Sınıf öğrencisi Ceysu Sıla Alkaya, kendini ranza demirine bornoz bağıyla astı. Oda arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine olay yerine 112 ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olarak Aydın Devlet Hastanesine kaldırılan genç kız, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Genç kızın acı haberini alan ailesi ve arkadaşları sinir krizi geçirdi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, hastaneye gelerek acılı aileyle görüştü. Aileye taziyesini ileten Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Hayatının baharında genç bir insanın ve Üniversitemizin kıymetli bir öğrencisinin aramızdan ayrılmasının derin üzüntüsü içerisindeyiz. Merhumeye Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

İNTİHAR MEKTUBU

Öte yandan Ceysu Sıla Alkaya’nın odasında intihar mektubu bulundu. Genç kızın anne ve babasının bir süre önce ayrıldığı, bu ayrılığın ardından babasının yeniden evlenmesine kabullenemediği için intihar ettiği önü sürülürken mektubunda da aile içi meselelerden duyduğu rahatsızlığı yazdığı öğrenildi. Genç yaşta yaşamına son veren Ceysu Sıla Alkaya’nın cenazesi bugün öğle namazının ardından Kuşadası Hanım Camii’nden son yolculuğuna uğurlanarak Kuşadası Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek.