İYİ Parti Nazilli ilçe Başkanı Efe Güner, dün gece saatlerinde aralarında gazetecilerinde bulunduğu, itfaiye ekipleriyle tartışma yaşadı. Yaşanan talihsiz olayın ardından Güner sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

“İTFAİYE ARAÇLARINI ENGELLEMEDİK”

Güner açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, bazı yayın organlarında tarafımla ilgili yayınlanan haberlere ilişkin açıklama yapma zorunluluğum doğmuştur. Öncelikle bu tatsız olay sebebiyle üzüntü içinde bulunduğumu ve partimin adının çirkin ithamlara maruz kalmasından dolayı da teessür içerisinde olduğumu belirtmeliyim. Sonraki aşamada ise bazı yerel yayın organlarının algı oluşturacak şekilde "şahsımın gözaltına alındığı" ve "itfaiye araçlarının çıkışına engel olunduğu" yönünde bir takım gerçek dışı iddialar ortaya atılmıştır. Önemle belirtmek isterim ki; olayların başlangıç noktası, meslektaşlarımızla birlikte
katıldığımız bir etkinlikten ayrıldıktan sonra evimize gitmek için araçlarımıza binmek üzereyken, itfaiye
nizamiyesinden tarafımıza doğru bir bağırma sesi gelmesi ve bize seslenip seslenmediklerini sormamızın ardından meydana gelmiştir.
Çıkan yangın ihbarıyla, yangına giden ekiple herhangi bir bağlantımız bulunmadığı gibi,
itfaiye ekiplerini engellememiz de söz konusu değildir. Hiçbir sebep yokken, bir kişinin, itfaiye araçlarını engellemesi gibi bir durum zaten hayatın olağan akışına uygun olmayıp, gerçek dışıdır. Söz konusu görevli araçlar ise derhal göreve çıkmış olup, bu husus kayıtlara geçmiş, basına servis edilen video kaydında da görevli itfaiye memuru tarafından bu durum açıkça belirtilmiştir.”

“TELSİZ İLE SALDIRDILAR”
“İtfaiyede görevli iki şahıs; bizlere bağırmalarının sebebini açıklamadan, üzerimize yürümüş, kullandıkları telsizi yaralamak için fırlatmış, araya giren arkadaşlara rağmen tarafıma
saldırmışlardır. Bunun üzerine, 112 ekiplerine tarafımca bizzat haber verilerek ihbar düşürülmüş ve ekiplerin olay yerine intikali beklenmiştir. Buna ilişkin arama kaydını da sunuyorum. Polis ekipleri olay yerine geldiğinde, mesleğini gazeteci olarak addeden bir şahıs sinkaflı küfürler etmiş, kendisini kayda alan arkadaşımıza saldırmış, arkadaşın telefonunu gasp etmiştir. Bu husus arkadaşımız tarafından kayda alınmış olup, kamera kaydını sayın basın mensuplarına sunuyoruz. Polis ekiplerinin geldiği esnadaki tepkimiz; uğramış olduğumuz fiziksel saldırılara, tehditlere ve hakaretlere karşı verilmiş anlık bir tepkidir. Bizim çağrımız üzerine gelen polis ekipleri ile birlikte Nazilli Devlet Hastanesine gidilerek rapor alınmış ve şahısların hepsinden şikayetçi olunmuştur. Buna ilişkin darp raporunu da sunuyoruz. Tüm bunlara rağmen; itfaiyenin görevine engel oluyormuş ve gelen basın mensuplarına saldırıyormuş algısı oluşturanlara şu soruları sorma gereği hissediyoruz;
1-)İtfaiye araçlarının olaya müdahalesi engellendiyse, yangın söndürmeye giden itfaiye araçları hangi kuruma aittir?

2-)İtfaiye görevlilerine ve basına bir saldırı söz konusu ise, herhangi bir yaralanmaları mevcut mudur, bu konuda bir darp raporları var mıdır?

3-)Haber yapmaları engellendi ise, kesip kırpılarak servis edilen bu videoyu nasıl kayda alabilmişlerdir,
hatta kayıt esnasında kahkaha atmışlardır?

4-)Gözaltına alınmamız söz konusu ise, polis ekiplerine kim haber vermiş, ihbar kaydını kim düşmüştür? Gözaltı tutanağını ibraz edebilecekler midir? Göz altına alınmadığımız halde, bunu bilebilecek durumda olan oradaki basın mensubu neden ve niçin gözaltına alındığımız şeklinde haber yapmıştır?

5-)Bağımsız ve tarafsız habercilik icra ediliyorsa, gazeteci kimliği ile sahada olduğunu beyan eden zat sunduğumuz kamera kaydında da görüleceği üzere niçin tarafıma, partime küfür ve tehditler savurmuş, üstümüze doğru yürümüştür?

6-) Olay yerine gelen şahıslar bağımsız ve tarafsız habercilik icra ettiklerini düşünüyorsa, gazeteci
kimliği ile sahada olduğunu beyan eden zat niçin arkadaşımızın telefonunu gasp etmiştir?

7-) Şahsi olarak hiçbir problemimiz olmamasına ve herhangi bir şekilde fiziki tepki gösterilmemesine
rağmen, video kaydını alan şahıs nasıl rahatlıkla kayda devam edebilmiş, anlık olarak diğer şahsa neden "kayda alıyorum abi merak etme" şeklinde bildirimde bulunma gereği duymuştur? Kıymetli vatandaşlarımız kimin algı peşinde kimin hizmet peşinde olduğunun gayet farkındadır. Takdir kamuoyunundur.”