Türkiye Hastanesi GETAT Bölümünden Dr. Muhammed Keliç, hacamatın vücudun doğal bir arınma süreci olduğunu belirterek, özellikle gerginlikten kaynaklanan sırt ağrılarında etkili olduğunu açıkladı. Keliç, alternatif tıp olarak tanımlanan hacamata dünya starlarının da yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Uzman isim dünyaca ünlü yıldızların düzenli olarak hacamat yaptırdıklarını açıklıyor. 

DÜNYA STARLARI HACAMAT SEVDALISI ÇIKTI

Dünyaca ünlü oyuncu ve şarkıcılar da düzenli olarak hacamat yaptırdıklarını açıklayan Dr. Muhammed Keliç o isimleri tek tek sıraladı.

Hacamat yaptıran ünlüler arasında Dwayne Johnson, birçok ünlü filmde oynayan Gwyneth Paltrow, vücudundaki kupa izleri ile kamera karşısına çıkmaktan çekinmeyen oyuncu Jenifer Aniston, İngiliz asıllı Amerikalı televizyoncu Calum Best, şarkıcı Justin ve Hailey Bieber, futbolcu David Beckham, şarkıcı Lady Gaga ve Jessica Simpson da isimler yer alıyor. 

HACAMATIN SAYMAKLA BİTMEYEN FAYDALARI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hacamatın vücuttaki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olan binlerce yıllık eski bir tedavi usulü olduğunu söyleyen Türkiye Hastanesi GETAT Bölümünden Dr. Muhammed Keliç, hacamat işleminin tecrübeli sağlık profesyonelleri tarafından hijyenik şartlarda yapılmasının en önemli unsur olduğuna dikkat çekti. 

Hacamatın vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olurken aynı zamanda kan dolaşımını artırarak vücudun kendi iyileşme mekanizmalarını harekete geçirdiğine işaret eden Dr. Keliç "Uygulama, derinin bir neşter yardımı ile çizilip ağzı geniş bir bardak, kavanoz veya şişe ile oluşturulan emme gücüyle kanın çekilmesi yöntemiyle yapılır. Bu uygulama, ağrıların hafifletilmesi, stresin azaltılması ve genel sağlık durumunun iyileştirilmesi için kullanılır" dedi.

VÜCUDUN DENGESİ SAĞLANIYOR

Hacamatın temel amacının, vücudun dengesini sağlamak olduğunun altını çizen Dr. Keliç "Hacamat, geleneksel tıp uygulamaları arasında yer alsa da, modern tıp teknikleriyle entegre edilerek kişisel tedavi planlarının bir parçası hâline gelmiştir. Hacamat tedavisi, tıbbın ileri düzey teknolojileriyle desteklenen modern bir hastanenin sağlıklı yaşam merkezinde sunulan seçenekler arasında yer almaktadır. Sağlığınızı önemseyen ve daha doğal bir iyileşme süreci arayanlar için hacamat, keşfedilmeyi bekleyen bir metot olabilir. Belirli noktalara yapılan bu işlem, doğal bir arınma süreci olarak görülür ve birçok kişi için rahatlama ve iyileşme sağlar. Özellikle migren, sırt ağrıları, kas gerginliği gibi durumlarda etkili olduğu gözlemlenmiştir" diye açıkladı.