Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, geçtiğimiz aylarda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Belediye Meclis Üyesi Savaş Akçöltekin'in ismini verdiği parkı vatandaşların hizmetine açtı. Adnan Menderes Mahallesi Çevre Bulvarı'nda yapılan açılışa Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, MHP Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, Savaş Akçöltekin'in ailesi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Açılıştan önce vatandaşlara seslenen muhtar Sedat Uygun, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a teşekkür ederek, "Savaş Akçöltekin kardeşimiz 2019 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden belediye meclis üyesi seçilerek, Efeler'de 2023 yılının haziran ayına kadar büyük bir özveri ile hizmette bulunmuş ve maalesef kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiştir. Sayın Başkanım Mehmet Fatih Atay'ın kardeşimiz Akçöltekin'in adını verdiği bu parkta aldığı kıymetli karar için teşekkür ediyorum" dedi. Savaş Akçöltekin'in eşi Armağan Akçöltekin ise konuşmasında, "Öncelikle Fatih Mehmet Atay'a çok teşekkür ediyorum. Konuşmakta çok zorluk çekiyorum. Eşim Savaş Akçöltekin avukatlık mesleğinde duayen bir isimdi. Merhametli ve vicdanlı bir milliyetçiydi. Onun ailesi olmaktan gurur duyuyoruz. Hepinize emekleriniz için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"SEVGİ DOLUYDU"
Açılışta yer alan MHP Efeler Belediye Başkanı Burak Pehlivan'a hoşgedin dilekleriyle konuşmaya başlayan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Seçimler demokrasinin şölenidir. Tatlı bir rekabet içersinde bu lölende yarışacağım aday Burak Pehlivan'a da hoşgeldin diyorum. 2 meclis üyemiz görev sırasında yaşamlarını yitirdi. İkisini de çok severdim. Farklı siyasal düşüncelerde olmak ayrı birşey, insanların dost olabilmesi için siyasi görüşe gerek yok. Biz kardeş şehirler için belediye meclis üyelerimiz Altan Kemerci, Ahmet Ertürk ve Savaş Akçöltekin önce Rize'nin Fındıklı ilçesine gittik. Orada dağın başında misafir ettiler. O gün sabaha kadar meclis üyelerimizle nasıl eğlendik, güldük. Oradan da Ardahan'a gitmiştik. İnanın hayatımın en mutlu gezilerinden birini gerçekleştirmiştim. Rahmetli bana 'abi seni geç tanımışım' demişti. Hepimizin burada olmasının tek sebebi iyi insan olmasıydı. Sevgi doluydu ve herkese elini uzatır yüreğini açardı. O sevgisiyle burada bu kalabalığı topladı" dedi.