Olay, Nazilli'de Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda geçtiğimiz ay yaşandı. İddialara göre, Atipik Ozitimli 8 yaşındaki İsmail Eyigün, öğretmeni T.K. tarafından darp edildi. Oğlunun suratında parmak izlerini fark eden aile, önce Nazilli Devlet Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı ardından ise karakola giderek öğretmenden şikayetçi oldu.

AĞABEYİ ŞAHİT OLDU
20 Aralık 2023 tarihinde kardeşi İsmail Eyigün'ün öğretmeni tarafından şiddet gördüğü gün okulundan almaya giden ağabey, öğretmenlerin bağırış sesleriyle şoka uğradı. Sınıfta bulunan 4 özel eğitim öğrencisine dakikalarca öğretmenlerin bağırdığını öne süren ağabey, sinir krizi geçirdi.

YAŞADIKLARINI TEK TEK ANLATTI
Anne Sibel Eyigün, oğluna öğretmenleri ile o gün ne yaşadıklarını sordu. 8 yaşındaki İsmail Eyigün, "Öğretmen bana çok kızdı. Masaya resim çizdiğim için bana tokat attı. Sürekli bize bağırıyorlardı. Sadece bana değil arkadaşlarıma da vuruyorlardı" dedi. Oğlunun söylediklerini de kayıt altına alan aile, darp raporu ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'na suç duyurusunda bulundu. Fakat aileyi sarsan cevap geçtiğimiz günlerde geldi. Bakanlık, iddialara yönelik yeterli bulguya rastalanamadığı için dosyayı kapattığını söyledi.

AÇIĞA ALINMADI
Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaklaşık 1 ay boyunca yürüttüğü soruşturmada öğretmen T.K'nın açığa alınmaması ise akıllarda soru işaretleri bıraktı. Gazetemizin muhabiri Mert Cona'nın konu ile bilgi almak istediği Nazilli ilçe Milli Eğitim Müdür İsmail Şimşek ise bahsedilen durum hakkında bilgisinin olmadığını öne sürdü. Ayrıca, Aile 8 yaşındaki İsmail Eyigün'ün karşı karşıya kaldığı şiddetin ardından okula göndermekten çekiniyor.

ANNE İSYAN ETTİ

Öğretmen T.K'nın açığa alınmamasını anlayamadığını ifade eden Anne Sibel Eyigün, "Şikayetimizin ardından bakanlıktan bana gelen cevap adeta tokat gibiydi. Dosyada nasıl bir suç unsuru bulunamadı? Hala buna aklım, mantığım el vermedi. Çocuğumun ve bizim ifadelerimiz, darp raporu nasıl suç unsuru sayılmaz? Ben çocuğumu okula göndermeye korkarken, bizim şikayetçi olduğumuz öğretmen hala o okulda görev yapmaya devam etti. Bu nasıl bir adalet sistemi? Bizim kazanmaya çalıştığımız, sesimi yükselttiğimde özür dilediğim çocuğuma kimse böyle davranamaz. Ben çocuğumun eğitimine devam etmesini istiyorum. O okulda veya diğer okullarda başka çocukların bunları yaşamasını istemiyorum. Gerçekten elleri öpülesi öğretmenler varken içlerinden sivrilerek öğrencilere bunları yapan öğretmenleri bir birinden ayırmamız gerekiyor. Sesimin ilgililere ulaşmasını ve dosyanın yeniden incelenmesini talep ediyorum. Suç unsuru bulunması için çocuğumun o sınıf içerisinde ölmesi mi gerekiyordu" dedi.