Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın Aydın Nevzat Biçer Konferans Salonu’nda saat 12’de düzenlediği toplantıya, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Ertürk, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Gülizar Şengül Peçen, İlçe Başkanları, partililer, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
Etkinliğe, Ankara’da olduğu için kgelemeyen İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş’ın gönderdiği not ile başlandı.
Daha sonra sahneye çıkan Mehmet Fatih Atay, 2019- 2024 yılında gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı.
Konuşmasının büyük bir bölümünde kadınlara hizmet etmeye devam edeceğinin altını çizen Atay, en fazla bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini bildirdi.
Atay, yeniden başkan seçilmesi halinde de gerçekleştireceği projeleri tek tek sıraladı.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Aydın’ın Efeler ilçesinde yıllardır atıl halde bulunan eski PTT binasının olduğu bölgenin 2/5’ine sahip olduklarını ve bu alana bir kültür merkezi yapacağının sözünü veren Atay, projenin detaylarına da açıklık getirdi.
Atay, “Burayı sivil toplum örgütlerine ve spor kulüplerine açacağım. Bunun yanı sıra binanın en üst katına da bin kişilik bir sinema, konser, tiyatro ve toplantı salonu yapacağız” dedi.

ZAFER MEYDANI
Mehmet Fatih Atay, Aydın’ın en önemli bölgelerinden biri olan Zafer Mahallesi Meydanı’na, altı 3 katlı otopark, üzerinde dükkanlar ve alışveriş merkezlerinin olduğu bir cazibe merkezi kazandıracaklarını belirtti.
Atay, daha önce projenin 7 kez ihaleye çıktığını fakat bir sonuca varılmadığının da altını çizdi.
Atay, “Buraya yapılacak otoparkı biz özel işletmeye vermek istemiyoruz. Efeler Belediyesi’ne ait ve çok cüzi rakamlarla idare edilebilecek bir yer olmasını istiyoruz. Bu sebeple bu projenin olup olmayacağı konusuna da tekrar vatandaşa soracağız” diye konuştu.

SPOR TESİSİ SORUNU
Adnan Menderes Stadyumu’nun yıkılması sonrası ortaya çıkan alana ne yapılacağının belirsiz olduğunu aktaran Atay, Umurlu mahallesine yapılmak istenen spor tesisinin önemine vurgu yaptı.
Atay, “Otogar tarafında 80 dönüm bir boş alan var. Oraya stadyum yapmak istiyoruz. Öte yandan Umurlu’da geniş bir alan var. O alana da; sahaları, konaklama alanları, idare binası, sporcu, yönetici ve kulüp başkanı odaları ve restoranlarıyla vatandaşlarımıza gözde bir spor tesisi sunacağız” ifadelerine yer verdi.
Mehmet Fatih Atay, önlerindeki 5 yıllık süreçte birçok projenin daha hayata geçeceğini müjdeledi.
Bu projeler; Hayvan Oteli, Organik Tarım Fabrikası, Girişimcilik Destek Merkezi, Kentsel Dönüşüm, Speaking Kafe, Astim Kreş, Esnaf Destek Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Alzheimer Merkezi, Yaşlı Yaşam Merkezi, Taziye Evi, Tarım Park, Efeler Kart, Güneş Enerjisi, Kadın Konukevi, Paşa Yaylası Kamp Merkezi olarak dikkat çekti.