Geçen yıl 6 Şubat depremleri nedeniyle iptal edilen Nazilli Geleneksel Deve Güreşi Festivali bu yıl Türkiye’nin en modern Sümer Deve Güreş Arenası’nda gerçekleştirildi. Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinin 180 şampiyon pehlivan deve güreş tutarken, 15 bin kişi izledi.
En son 2022’de düzenlenen ve 20 bin kişinin katılımı ile rekor kıran güreşler geçen yıl 6 Şubat Maraş depremleri nedeniyle iptal olmuştu. Bu yıl da geçtiğimiz günlerde Erzincan’ın İliç ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle ilk önce iptal edildi, daha sonra güreş sahiplerinin ısrarı üzerine karar geri çekildi, yapılmasına karar verildi.

Sümer Deve Güreş Arenası’nda yapılan deve güreşlerinde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 180 pehlivan deve birbirlerine üstünlük sağlamak için kıyasıya mücadele ederken deve sahiplerinde heyecana kapılarak tartışmalar yaşandı. Nazilli’de düzenlenen Deve güreşlerini güreş severler ücretsiz olarak izlediler.

“GELENEKLERİMİZİ YAŞATIYORUZ”
Deve güreş Festivali güreş arenasında kurban kesiminin ardından güreşlerin kazasız belasız geçmesi için dualar yapıldı. Yörük kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz diyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Bu gün burada geleneksel hale getirilen 13. Deve güreş festivalimizi yapıyoruz. Arenamızda Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerimizden gelen 180 seçkin pehlivan develerimiz güreşiyorlar. İnşallah kazasız belasız olarak bu güreşlerimizi coşku içerisinde tamamlarız. Bizler burada Yörük kültürümüzü gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışıyoruz. Ben bu deve güreş festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.