Çapahasan Mahalle Muhtarlığı öncülüğünde ve Nazillili çiftçilerin iş birliğinde yürütülen etkinlikte 15 bin kişilik keşkek hayrında bulunuldu.
Nazilli Şirinevler kapalı pazar yerinde imece usulü ile üçüncüsü yapılan, geleneksel hale gelen Çapahasan Mahallesi keşkek hayrı, binlerce kişiyi buluşturdu. Keşkek hayrına siyasi parti temsilcileri, oda ve STK başkanları, muhtarlar, Nazilli ve çevre kırsal mahallelerinde, çevre ilçelerden yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Gece yarısı kaynayan keşkek kazanları dövüle dövüle keşkek dağıtımları sabah saat 08.00’den itibaren gerçekleştirilirken, Nazilli ilçe Müftüsü yaptığı dualar ve Yeni Sinan Camisi imam hatibi Bilal Ekinci’nin okuduğu dualar eşliğinde keşkek hayırı yapıldı. Keşkek hayrında dua ederek konuşan emekli imam hatip Bilal Ekinci, “Bugün burada keşkek hayrımızı yapıyoruz. Çapahasan çiftçileri ve Çapahasan Mahallesi sakinleri tarafından yapılan ve üçüncüsü düzenlenen bu keşkek hayrımızı Allah kabul etsin inşallah. Bu organizasyonu düzenleyen ve tüm emeği geçenlerden de Allah razı olsun” dedi.

Keşkek hayrını geleneksel hale getirdiklerini belirten Nazilli Çapahasan Mahalle Mustafa Karaburun, “Burada mahalle muhtarlığımız, çiftçilerimiz ve çiftçi derneklerimizin katkılarıyla geleneksel hale getirdiğimiz ve üçüncüsünü düzenlediğimiz keşkek hayrımıza katılımın çok yüksek olması bizleri oldukça sevindirdi.

Nazilli Çapahasan Mahalle Mustafa Karaburun, “üç yıl önce başlattığımız keşkek hayrımızın şu anda da üçüncüsünü düzenliyoruz. ve şu anda da üçüncüsünü düzenlediğimiz keşkek hayrımızın sevincini yaşıyoruz. 500 kilo et ve 500 kilo buğdaydan yapıyoruz. Mahallemizden ve çiftçilerimizden topladığımız hayır ve bağışlardan elde ettiğimiz gelir ile hazırladığımız keşkeğimizi 15-20 bin kişiye dağıtıyoruz. Bölgemizde keşkeğimiz çok sevilen bir yemek olduğundan çok tercih ediliyor ve katılım sayısı da artıyor. Tüm misafirlerimize afiyet olsun. 2020 yılında başlattığımız bu keşkek hayrımızı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Keşkek hayrı vesilesi ile bölgemiz çiftçilerimizi de bir araya getiriyoruz” dedi. Keşkek Hayrına CHP Aydın Belediye Başkanı ve Başkan adayı Özlem Çerçioğlu ile birlikte Nazilli Belediye Başkan adayları da katıldılar