Nazilli’de ‘Balıkçı Erkan’ın yeri’ isimli işyerinde satışa sunulan 4,5 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığındaki dev yayın balığı vatandaşların da ilgi odağı oldu.
Bozdoğan Kemer Barajında yakalanan dev yayın balığı görenleri şaşırttı. 4,5 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığındaki yayın balığı vatandaşın ilgi odağı oldu. İşyeri sahibi Erkan Özhan, “Dev yayın balığımız Bozdoğan ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Kemer Barajı gölünde yakalandı. Yakalanan balığı biz Nazilli’ye getirdik. İşyerimizde hazırlayıp parçalara ayırarak satışa hazır hale getireceğiz. 4,5 metre boyundaki ve 100 kilo ağırlığındaki dev yayın balığımızı işyerimizde hazırlayıp işyerimize gelen müşterilerimize pişirerek sunacağız” dedi.
Açıklamalarını sürdüren iş yeri sahibi Erkan Özhan, “Bu tür büyük dev yayın balıkları eski yıllarda özellikle Büyük Menderes nehrinde daha çok yakalanıyordu. Şimdi ise çok az yakalanabiliyor. Sanırım yavaş yavaş azalıyorlar. Bu tür yayın balıkları tatlı suda yetiştikleri içen eti de çok lezzetli oluyor. Bölgemizde çok sevilen bir balık türüdür. Kılçıksız, yağlı ve çok güzel bir eti vardır.
Geçtiğimiz yıllarda bizler bu tür ve bu büyüklükte yayın balıklarını bölgemizden geçen Büyük Menderes Ovasını sulayan Büyük Menderes nehrinden yakalardık. Ama şimdi Büyük Menderes nehrinin çevre ve nehirin kirliliği nedeni ile nehirde balık kalmadı” dedi.