Vatandaşların kullandığı telefonda yaşadığı en ufak bir sıkıntıda yolunu tuttuğu telefoncu esnafı, karşı karşıya kaldıkları zor durumları Sözüm Aydın Gazetesi’ne açıkladı. Aydın’da kimi telefoncu esnafı yılbaşına sayılı saatler kala gelen zamların ardından iş yerini kapatma kararı alması beklenirken kimileri ise vergi artışından bu yana hiç telefon satamıyor.

Efeler’de bulunan Sevgi Yolu’nda esnaflık yapan Kardeşler İletişim’in işletmecisi Ferhan Kaşdaş, yeni yılda telefon ve aksesuarlarında zam olacağını açıkladı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle ürünlerde ortalama yüzde 75 zam yaşanacağını ifade eden Kaşdaş, “Fatura ve hat fiyatlarında da aynı oranda artışlar yaşanacak. Günümüzde kullanılan Android cihazlar ilk aydan son aya kadar yüksek bir şekilde fiyat artışı gösteriyor” dedi.

Yaşadıkları sıkıntılardan da bahseden Ferhan Kaşdaş, “Biz telefoncu esnafları, telefon satışlarında taksit yapamıyor. Fakat büyük zincir mağazalarda ise buna izin veriliyor. Vatandaşlarımız da taksitli ürün almayı tercih ettiği için biz esnafların satışlarında çok ciddi düşüşler yaşanıyor” dedi. Ayrıca telefon alışverişinde çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Kaşdaş, “Telefonu alacağınız kişiden TC kimlik, adres, iletişim ve ürüne ait satış sözleşmesini teslim alarak cihazı alın” diyerek vatandaşlara tavsiyede bulundu.