Telefon ve aksesuarlara zam!

Yılbaşına sayılı günler kala cep telefonu fiyatlarında ciddi artışlar yaşanıyor

Telefon ve aksesuarlara zam!
Haber albümü için resme tıklayın

Vatandaşların kullandığı telefonda yaşadığı en ufak bir sıkıntıda yolunu tuttuğu telefoncu esnafı, karşı karşıya kaldıkları zor durumları Sözüm Aydın Gazetesi’ne açıkladı. Aydın’da kimi telefoncu esnafı yılbaşına sayılı saatler kala gelen zamların ardından iş yerini kapatma kararı alması beklenirken kimileri ise vergi artışından bu yana hiç telefon satamıyor.

Efeler’de bulunan Sevgi Yolu’nda esnaflık yapan Kardeşler İletişim’in işletmecisi Ferhan Kaşdaş, yeni yılda telefon ve aksesuarlarında zam olacağını açıkladı. 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle ürünlerde ortalama yüzde 75 zam yaşanacağını ifade eden Kaşdaş, “Fatura ve hat fiyatlarında da aynı oranda artışlar yaşanacak. Günümüzde kullanılan Android cihazlar ilk aydan son aya kadar yüksek bir şekilde fiyat artışı gösteriyor” dedi.

Yaşadıkları sıkıntılardan da bahseden Ferhan Kaşdaş, “Biz telefoncu esnafları, telefon satışlarında taksit yapamıyor. Fakat büyük zincir mağazalarda ise buna izin veriliyor. Vatandaşlarımız da taksitli ürün almayı tercih ettiği için biz esnafların satışlarında çok ciddi düşüşler yaşanıyor” dedi. Ayrıca telefon alışverişinde çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Kaşdaş, “Telefonu alacağınız kişiden TC kimlik, adres, iletişim ve ürüne ait satış sözleşmesini teslim alarak cihazı alın” diyerek vatandaşlara tavsiyede bulundu.

31 Ara 2023 - 14:41 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

- Geleni geçeni kopartıyorlar alırken bakır satarken altın böyle davranırsanız tabiki iş yapmassınız…

Yanıtla . 2Beğen . 4Beğenme 31 Aralık 15:24