Batı Şeria'dan Aydın'a yola çıktı

İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Aydınlı olduğu bilinen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde cenaze töreni düzenlendi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

AYDIN HABERLERİ- İsrail askerleri tarafından 6 Eylül'de öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, işgal altındaki Batı Şeria'da dualarla sonsuzluğa uğurlandı. Nablus kentindeki Rafidia Hastanesi'nde düzenlenen cenaze törenine büyük bir kalabalık katılırken, Eygi'nin Filistin bayrağı ve kefiyeye sarılı naaşı daha sonra sloganlar eşliğinde Filistinliler ve aktivistler tarafından omuzlarda taşındı. Eygi'nin cenazesi Aydın'ın Didim ilçesine getirilerek ailesine teslim edilecek. 

AYŞENUR EZGİ EYGİ'YE NE OLDU?

İşgal altındaki Batı Şeria’da yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen protestoya katılan Aydınlı aktivist, İAyşenur Ezgi Eygi İsrail askerlerinin gerçek mermi ile başından vurulması sonucu hayatını kaybetti. 

Filistin haber ajansı WAFA, işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentinde yerleşim yerlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen protestoya katılan 26 yaşındaki Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerleri tarafından gerçek mermi ile başından vurulduğunu duyurdu. WAFA’nın haberine göre, Rafiada hastanesine kaldırılan ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Nablus’taki Rafiada Hastanesi Müdürü Fouad Nafaa konuya ilişkin açıklamasında, aktivist kadının başından yaralandığını ve hastaneye getirildiğinde durumunun kritik olduğunu söyledi.

10 Eyl 2024 - 11:47 Aydin/ Didim- Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.