1 OCAK İLK TOPLANTI
31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek Yerel Seçimlerde için tüm gözler Ak Parti’ye çevrilmiş durumda.Muhalefet partileri dahil herkes AK Parti'nin adaylarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Ocak Pazartesi günü A Takımı ile aday değerlendirme toplantısı yapacak. Erdoğan ve ekibi yeni yılın ilk üç gününde gerçekleşecek toplantıda Büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının masaya yatırılması bekleniyor. Ankara kulis bilgilerine göre 1 Ocak günü başlayacak toplantıda ilçe belediye başkan adaylarının masaya gelmeyeceği öğrenildi.

15 OCAK TARİHİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak komisyonun ilk üç günde 40 civarında şehrin adayını belirlemesi planlanıyor. Belirlenen şehirlerde ki adayların ne zaman kamuoyuna duyurulacağını ise Erdoğan’dan başka bilen yok. AK Parti yerel seçim manifestosu için 15 Ocak tarihinde Ankara’da geniş katılımlı bir toplantı yapmayı planlıyor. Ankara’da gerçekleşecek toplantıya kadar adayların belirlenip kamuoyuyla paylaşılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm bu kulis bilgilerinin ışığında Aydın'da da heyecanlı bekleyiş sürüyor. Son 2 yerel seçimde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile giren Erdoğan'ın 2024 seçimlerinde yine Savaş ile mi yoksa bir başka isimle mi seçime girecek merak ediliyor.

Şimdi tüm gözler 15 Ocak tarihinde Ankara'da yapılacak olan toplantıya çevrilmiş durumda.