Olay Aydın'ın Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda Ekim ayında yaşandı. 15 arkadaşıyla yurdun asansörüne binen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş, asansörün kayması sonucu kazada hayatını kaybetti.

Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında asansör firması yetkilisi M.B., firma sahibi H.T. firmanın mühendisleri R.H.A. ile U.İ. ve firmanın elektrik mühendisi N.M., tutuklanmıştı. Geçtiğimiz duruşmada N.M'nin tutuksuz yargılanmasına karar verilerek tutuklu sanık sayısı 4'e düşürüldü.

Bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci dava görüldü. Zeren Ertaş’ın ailesi ve avukatlarının katılmadığı davada, savcılık makamı mütalaayı açıkladı.

İddia makamı, tutuksuz sanık N.B'nin taksirle öldürme suçundan 6 yıl, tutuklu sanıklar H.T, R.H.A, U.İ, M.B'nin bilinçli taksirle bir insanı öldürme suçundan 9 yıla kadar cezalandırılmalarını istedi.

Savcılık makamı ayrıca kazanın oluşumunda ana etken olan asansör bakım görevlisi sanık M.B'nin tutukluluk halinin devamına, H.T, R.H.A, ile U.İ'nin gözaltı ve tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak hükümle birlikte tahliyelerini istedi. Ayrıca, sanıklar hakkında 3 aydan 3 yıla kadar mesleklerini yapma yasağı talep edildi.

Mahkeme heyeti, mütealaaya karşı savunma yapılması için süre vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.