Asansör kazasında sona yaklaşılıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan KYK yurdunda üniversite öğrencisi Zeren Ertaş’ın ölümüyle sonuçlanan asansör kazası ile ilgili görülen son duruşmada mütalaa açıklandı. Savcılık makamı sanıklar hakkında bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 9 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın


Olay Aydın'ın Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda Ekim ayında yaşandı. 15 arkadaşıyla yurdun asansörüne binen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş, asansörün kayması sonucu kazada hayatını kaybetti.

Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında asansör firması yetkilisi M.B., firma sahibi H.T. firmanın mühendisleri R.H.A. ile U.İ. ve firmanın elektrik mühendisi N.M., tutuklanmıştı. Geçtiğimiz duruşmada N.M'nin tutuksuz yargılanmasına karar verilerek tutuklu sanık sayısı 4'e düşürüldü.

Bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde beşinci dava görüldü. Zeren Ertaş’ın ailesi ve avukatlarının katılmadığı davada, savcılık makamı mütalaayı açıkladı.

İddia makamı, tutuksuz sanık N.B'nin taksirle öldürme suçundan 6 yıl, tutuklu sanıklar H.T, R.H.A, U.İ, M.B'nin bilinçli taksirle bir insanı öldürme suçundan 9 yıla kadar cezalandırılmalarını istedi.

Savcılık makamı ayrıca kazanın oluşumunda ana etken olan asansör bakım görevlisi sanık M.B'nin tutukluluk halinin devamına, H.T, R.H.A, ile U.İ'nin gözaltı ve tutukluluk süreleri göz önünde bulundurularak hükümle birlikte tahliyelerini istedi. Ayrıca, sanıklar hakkında 3 aydan 3 yıla kadar mesleklerini yapma yasağı talep edildi.

Mahkeme heyeti, mütealaaya karşı savunma yapılması için süre vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

03 Tem 2024 - 14:31 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.