Recep Taner aktif siyaseti bıraktı!

İYİ Parti’den geçtiğimiz ay Efeler Belediye Başkan Aday Adayı başvurusu yapan eski il başkanı Recep Taner, aday adaylığından çekilmesinin ardından Aydın Cesur Haber’e konuştu.

İYİ Parti İl Başkanlığı’ndan geçtiğimiz ay istifa ederek Efeler’den Belediye Başkan aday adayı başvurusunda bulunan Aydın eski milletvekili Recep Taner, Ahmet Ertürk’ün İYİ Parti Genel Merkezi tarafından il başkanı olarak atanmasının ardından aday adaylığından çekildi. Aldığı kararın ardından Recep Taner, Cesur Haber’e siyaseti bıraktığını söyledi.

‘BU ORTAMDA SİYASET YAPMANIN MANASI YOK’
Aday adayı olmasının ardından kendisinden sonra gelecek ekip konusunda genel merkezle görüştüğünü ve bilgilendirdiğini belirten Recep Taner, ‘’Bizim partimizin tüzüğüne göre yönetim kendi içinden bir aday çıkarıyor, o aday seçiliyor ve devam ediyor. Bu sürecin olmasını gerektiğini söyledim. Sadettin Yavaş isminde bir arkadaşımız benden sonra vekaleten başkanlık yapıyordu. Yabaş arkadaşla devam edelim diye karar aldık. Üç aday çıktı, sonra bir adayı düşürdük. Genel merkeze ilettik. Kongrede bir yarış yapmıştık ve yılbaşında kazanan ekip şu an bizimle devam eden ekip görevden alındı. Onun yerine kongrede kaybeden ekip göreve getirildi. Ben böyle bir ortamda siyaset yapmanın pek bir manası olmadığını düşünüyorum. Siyaset ekip işidir ve arkanda güvendiğin bir teşkilatın olması gerekir. Ben böyle bir noktada siyaset yapamam, dolayısıyla aktif siyaseti bıraktım. Siyaset yapmayacağım ve aday adayı olmayacağım’’ dedi.

 “BENİM KENDİ PRENSİPLERİM VAR”
Siyasette prensipleri olduğunu vurgulayan Taner konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘’Ben Aydın'da bir dönem milletvekilliği yaptım ve 2018 seçimlerinde kurucu İYİ Parti Aydın Kurucu İl Başkanıydım. Türkiye'de o dönem kurucu il başkanlığı yapmış çoğu arkadaşım milletvekili adayı oldu. Ben eski milletvekili olmama rağmen, 2019 seçimlerinde belediye başkan adayı olacağım diye milletvekili olmadım. 2023 seçimlerinde yine il başkanıydım. Normal şartlarda bir başka arkadaşımız olsaydı, çoktan milletvekili adayı müracaatı yapardı. Ben genel merkezin aramasına rağmen milletvekili için aday olmayacağımı söyledim. Efeler Belediye Başkanlığı’nı 2014 senesinden kalan bir hesap olarak gördüğüm için Efeler Belediye Başkanlığı’nı hedefliyordum. Ancak o imkan da kalmayınca aktif siyaseti bırakma kararı aldım. Arkadaşlara başarılar diliyorum.’’

26 Ara 2023 - 13:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.