Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Adayı 27 Aralık’ta duyurulacak

Aydın’da 'Cumhur İttifakı' Adayı’nın AK Parti’den olacağı netlik kazanırken, ilçe dağılımının 27 Aralık’ta Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın duyurulmasının ardından netleşeceği öğrenildi.

Cumhur İttifakı çatısı altında 30 büyükşehirden28’inde AK Parti’nin adaylarının gösterilmesi kesinliğe kavuşurken, AK Parti’ye bırakılan illerden olan Aydın’da kimin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı ve ilçe dağılımın nasıl şekilleneceği büyük merak uyandırdı. Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın 27 Aralık Çarşamba günü kamuoyuna duyurulacağı öğrenilirken, ilçe dağılımınsa bu tarihten sonra karara bağlanacağı bilgisine ulaşıldı.

halihazırda bazı ilçe dağılımıyla ilgili söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, ilçe dağılımı ve aday belirlemeye dönük süreçle ilgili olarak 27 Aralık’tan sonrasını işaret etti. Alıcık, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Çarşamba günü açıklanacak. Ondan sonraki süreçte de ardı arkasına ilçe dağılımı ve adaylar kamuoyuna duyurulacak” dedi.

“DAHA İSİMLER ÜZERİNDE BİLE KONUŞULMADI”
Henüz ilçelerde hangi isimlerin aday gösterileceğine ilişkin de herhangi bir konuşma ve görüşme yapılmadığına değinen Başkan Alıcık, “Sultanhisar filan bazı ilçelerden bahsediliyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Çarşamba günü Büyükşehir Belediye Başkan Adayı açıklandıktan sonra netleşecek. Daha isimler üzerinde bile konuşulmadı ki. Yani belli değil. Dillendirilen bazı isimler gerçeği yansıtmıyor. Öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

26 Ara 2023 - 16:22 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.