Mevduat Faizleri 2.Eli Durdurdu

İkinci el araç satışları durma noktasında.Mevduat faizlerinin yükselmesi nedeniyle yatırım aracı olmaktan çıkan otomobillerin alış ve satışı durma noktasına geldi. Nazilli Galericiler Sitesi başkan Suat İşbilen "2024 yılından galerici esnafı olarak beklentimiz yüksek" dedi.

Vedat Karaca
Vedat Karaca Tüm Haberleri
Mevduat Faizleri 2.Eli Durdurdu
Mevduat Faizleri 2.Eli Durdurdu
Video için play'e tıklayın

Pandeminin etkisi ile sıfır araç üretiminde yaşanan sıkıntıların ardından hareketli bir dönem yaşayan ikinci el araç satışları Merkez Bankası'nın sistematik olarak faizleri yukarı çekmesi ile artan mevduat faizleri ikinci el araç piyasasını durma noktasına getirdi.

Konu hakkında Sözüm Aydın Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Nazilli Galericiler Sitesi Başkanı Suat İşbilen "mevduat faizleri yükseldiği için otomobiller artık yatırım aracı olmaktan çıktı." dedi.

İşbilen yaptığı açıklamada 2024 yılında sektörün yeniden hareketlenmesini beklediklerinin altını çizerek ikinci ele yönelmek isteyen vatandaşların fiyat avantajından yararlan bilmeleri için ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtti.

02 Oca 2024 - 16:24 - Ekonomi

Muhabir  Vedat Karaca


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.