Portakal üreticileri çaresiz

Aydın’ın Nazilli ilçesinde portakal üreticileri isyan ediyor. Kilosunu iki liraya satan çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslendi.

Portakal üreticileri çaresiz
Portakal üreticileri çaresiz
+4
Video için play'e tıklayın

Portakal üretiminde Türkiye’nin sayılı havzalarından biri olan Aydın’da rekolte geçen seneye göre arttı. Portakal, tonaj ve kalibre olarak üreticisinin yüzünü güldürürken, fiyatlar nedeniyle çiftçiler dertli. 2 liraya alınan portakal, pazarda 10 liraya alıcı bulması üreticileri çileden çıkardı. Nazilli’ye bağlı Bereketli Mahallesi’nde yaşayan portakal üreticileri Aydın Sözüm Gazetesi aracılığıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na seslendi.

“PARA ETMİYOR”
Bereketli Mahallesi’nde yaşayan portakal üretici Cemal Avcı, “Portakallarda masraflarımız mazot, gübre, ilaç ve işçi maliyetleri. Biz bunu satarak maliyetlerimizi karşılayabiliyoruz. Satışlar ise şuanda maalesef çok para etmiyor. Alıcı bizden en fazla 2 lira ile 2 buçuk TL’ye alıyor. Bu rakamlarda hiçbir masrafımızı karşılamıyor” dedi.

“KARNIMIZ DOYMUYOR”
Çiftçi Rıfat Soytürk ise şu şekilde konuştu:
“Mağduruz. Bir bardak çayın 7 lira olduğu yerde bir kilo portakal 2 lira olur mu? Bizi anlayan yok. Tarım bakanımıza sesleniyorum, nereye kadar dayanacağız. Maliyetler yüzde 200 katladı. İşçi fiyatları arttı. Daha ne konuşalım. Bakanlık bize destek versin. İhracat olsun istiyoruz. Çiftçilere günah değil mi? koştur koştur karnımız doymuyor.”

Portakal üreticileri çaresiz

TEZGAH AÇTILAR
Portakallarının 2 liraya satılmasının üzerine üreticiler harekete geçti. Traktörün römorkuna yüklenen portakallar yol kenarlarında 10 liraya alıcı bekliyor. Çiftçi, elindeki portakalı bu şekilde satarak zarar etmek istemiyor.

03 Oca 2024 - 11:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.