CHP ve İYİ Parti’de Kuzuların Sessizliği

Yerel seçimlere 88 gün kalmasına rağmen Aydın’ın Nazilli ilçesinde CHP ve İYİ Parti’nin aday çıkarmak için AK Parti’nin adayını beklemesi parti tabanında rahatsızlık yaratmaya başladı.

Büyütmek için resme tıklayın

Tüm Türkiye gibi Nazilli’de yerel seçimlere hazırlanıyor. Heyecan giderek artarken suskunluklarını bozmayan CHP ve İYİ Parti tabanında homurdanmalar yaşanmaya başladı. Özellikle CHP ve İYİ Parti’nin Nazilli Belediye Başkan Adayını belirlemek için AK Parti’nin adayını beklemesi tabanda büyük rahatsızlık yaratıyor. Parti içi kulislerinde ‘aday çıkarmak için AK Parti’yi beklemek demek Nazilli’de siyaset üretememekle aynı oranda yaşanan sorurdur’ görüşü hakim.

ÇETİNKAYA ÇALIŞIYOR
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde şu ana kadar sadece Memleket Partisi ve Yeniden Refah Partisi resmi adayını açıkladı. Memleket Partisi’nde Ali Çetinkaya uzun süredir seçim çalışmalarını sahada sürdürüyor. Halkın nabzını tutan Çetinkaya, projelerini de vatandaşlara anlatmayı sürdürüyor.

SEÇİMİ KAZANAMAZLAR
CHP içinde Nazilli Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan 3 ismin seçimi kazanacak isimler olmadığı görüşü hakim. İYİ Parti’de ise Nazilli Belediye Başkanlığı için daha remi olarak aday adaylığı başvurusunda bulunan bir isim olmayışı ise şaşkınlıkla karşılanıyor.

PEŞ PEŞE İSTİFALAR
İstifa furyası ile derin yara alan İYİ Parti Aydın’da da sessizlik sürüyor. İl Başkanlığı görevini Efeler Belediye Başkan Adaylığı için bırakan Recep Taner İl Başkanlığına Ahmet Ertürk’ü atayan genel merkeze tepkisini seçimden çekilerek göstermişti. Nazilli adayının açıklanmamasını il başkanının atanması bekleniyor bahanesi ile bir süre geçiştiren İYİ Parti, Ertürk’ün atamasının üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hala adayını belirleyememesi zaten karışık olan parti içini daha da rahatsız eder hale getirmiş durumda.

AK PARTİ 15 OCAK’TA AÇIKLAYACAK
Muhalefet cephesinde tüm bunlar yaşanırken AK Parti’de ise Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan A takımı ile 3 gündür başkan adaylarını belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Erdoğan gelen kulis bilgilerine göre AK Parti’nin tüm adaylarını 15 Ocak tarihine kadar belirleyecek.

03 Oca 2024 - 12:30 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.