Yuva Yıkan Mağazalar

Peşin parası veya kredi kartı olmayan kişiler için, elden taksitli satış yapan mağazalar iyi bir seçenek gibi görünüyor. Ancak bu tip mağazaların uyguladığı ürün fiyatlandırması ve geciken taksitlerde neredeyse yüzde 180'lere varan faizler birçok vatandaşın ve ailenin kabusu olmaya devam ediyor.

Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye'nin bir çok il ve ilçesinde faaliyette bulunan elden taksitli alışveriş imkanı ile ilk etapta cazip görünen mağazalar birçok kişi ve ailenin canını yakıyor.

Nakit parası veya kredi kartı olmayan kişilere alışveriş imkanı sunan mağazaların fiyatlandırma politikası ise ürünün fiyatının neredeyse 5 katı fiyatla müşteriye satılıyor.

Piyasada satış fiyatı 20 bin lira civarında olan bir ürünün elden taksitli satış yapan mağazalarda 100 bin liradan fazla fiyatla satılması şaşkınlık yaratıyor.

Elden taksitli satış sistemi ile satış yaptıkları için normal fiyatdan 5 kat daha fazla satmaya kendilerinde hak bulan mağazalar bir çok aileyi de mağdur ederken, aile birliğinin de bozulmasına sebep oluyor.

Elden taksitli senetle satış yapan mağazalar ayrıca taksitlerini çeşitli sebeplerle aksatan müşterilerine de fahiş faiz uygulamaları ile dikkat çekiyor. 50 bin liralık bir ürününün taksitlerinin ödenememesi nedeniyle uyguladıkları geçikme zammı ve faizlerle 200 bin liralık icra dosyası da açtıkları biliyor.

Son olarak bu tip satış yapan mağazalardan mağdur olan kişi ve aileler İzmir'de bir dernek kurarak haklarını aramaya başladı. Mağdur hatta evlilikleri yıkılma noktasına gelen kişiler yetkilerden konuyla ilgili yardım bekliyor.

06 Oca 2024 - 17:27 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.