E-Devletten Hemen Kontrol Edin

Yeni bir eve taşındığınızda ilgili makamlara haber vermelisiniz. Yeni ev adresinizi bildirmediğiniz takdirde cezai yaptırım var.

Büyütmek için resme tıklayın

Yeni bir eve veya şehre taşınmak birçok insan için heyecan verici bir deneyimdir ancak süreç boyunca dikkate alınması gereken önemli yasal yükümlülükler de var. İkamet değişikliği kamuya açık bir süreçtir ve taşınanların bunu mümkün olan en kısa sürede tamamlaması gerekmektedir.

BUNU YAPMAYANLAR 10 BİN TL CEZA ÖDEYEBİLİR! E-DEVLET'TEN HEMEN KONTROL EDİN

Yeni konutlara taşınacak vatandaşların dikkatine. İkamet değişikliğinin 20 iş günü içerisinde yapılmaması durumunda çok yüksek cezalar uygulanacak.

Farklı bir ikamet yerine taşınan kişilerin adres değişikliklerini 20 iş günü içerisinde bildirmeleri gerekmektedir. Uymadığınız takdirde 9.441 TL idari para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Bu aynı zamanda aile hekiminin atanması, seçim bölgelerinin belirlenmesi, devlet okullarına kaydolma gibi resmi süreçler için de geçerli.

İkamet değişikliği talebinde bulunan kişiler Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne veya e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabiliyor.

16 Oca 2024 - 16:24 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.