Aydın’daki anaokulunda şiddet skandalı

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan bir anaokulunda çocuklara yönelik gösterilen şiddet iddiasının ardından soruşturma başlatıldı.

Büyütmek için resme tıklayın

Efeler ilçesinde faaliyet gösteren bir anaokulunda çocuklara yönelik fiziki ve sözlü şiddet skandalı yaşandı. Veliler okulda görevli olan A.Ç’nin çocuklara karşı fiziki ve sözlü şiddet uyguladığını iddia etti. Velilerin okulda görevli olan şüpheli şahıs için Çocukların çöp kovasının içine soktuğu ve yemek yemeyenlere ise şiddet uyguladığı iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

4 AY ÖNCE DE AYNISI YAŞANMIŞTI
Alınan bilgiye göre bundan yaklaşık dört ay önce 4 yaşında aynı kreşte eğitim gören bir çocuk uzun bir süre içine kapanarak, sinirli tavırlar sergilemeye başladı. Çocuğu üzerinde yoğunlaşan anne kardeşiyle oyun oynadığı sırada, oyun gereği 'öğretmen' rolü yaparken kardeşine şiddet uyguladığını ve ceza verdiğini görünce, durumdan şüphelenerek pedagog desteği aldı. Pedagog, çocuğun okulda fiziki ve ruhsal şiddet gördüğünü belirledi. Sınıf öğretmeninin bazı hareketlerinden şüphelenen kadın oğlunun okulunu değiştirirken, konu ile ilgili ailenin savcılık şikayetinin ardından okul yönetimi şiddet gösteren okul öğretmeninin işine son vermişti.

KAMERALARA YANSIDI
Daha önceki yaşanan olayda okul içerisinde kamera bulunmamasından dolayı N.E İsimli özel kreşe herhangi bir işlem yapılmazken, daha sonra velilerin talebi üzerine okul içerisine kameralar takıldı. Çocuklardaki hal ve hareket değişikliğin farkına varan veliler kamera görüntülerini izlemek isteyince hayatının şoklarını yaşadı. Öğretmen A.Ç'nin bütün olayları kamera önünde yaptığını gören veliler kamera kayıtlarını çıkarttırarak konuyu adalete taşıdığını söyledi. Yetkili kurumların, velilerin şikayeti ve iddiaları üzerine harekete geçmesi beklenirken, okulun ve öğretmen A.Ç'nin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

19 Oca 2024 - 12:19 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.