E-Devlet'inizde Birikmiş Paranız Olabilir!

e-Devlet sistemi, vatandaşların devlet tarafından verilen hizmetlere hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. 2008 yılında hayata geçirilen e-Devlet sisteminde 7 bine yakın hizmet bulunuyor. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) bakiye sorgulama işlemi de bunlardan sadece biri. Sigortalı çalışanların otomatik olarak dahil olduğu BES'te para birikebiliyor. Birçok kişi parasının biriktiğinin farkında bile olmuyor. İşte e-Devlet'te biriken parayı görmenin ve almanın yolları...

Büyütmek için resme tıklayın

e-Devlet sistemi üzerinden adınıza birçok ödeme yapılabiliyor. Haberinizin dahi olmadığı bu ödemeler ise sizin için büyük bir sürpriz olabilir!

Eğitim, sağlık ya da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hesabınıza ödeme yapılabiliyor. Yatırılan bu paralar ise adınıza oluşturulan bir PTT banka hesabında ya da e-devlet sistemine kayıtlı olan banka hesabınıza ödeniyor.

Öte yandan sigortalı çalışanların otomatik olarak dahil edildikleri Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaştan belirli bir miktar kesinti gerçekleştiriliyor.

Çok sayıda kişi bunu bilmiyor ve ilerleyen süreçlerde burada biriken miktar büyük meblağlara ulaşabiliyor.

İşte bu ödemeleri e-devlet üzerinden sorgulamak oldukça kolay. Adınıza yapılan bu ödemeleri öğrenmek için e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor.

E-DEVLET BES BAKİYE SORGULAMA

Bu miktarı sorgulamak için ise e-Devlet BES bakiye sorgulama sayfasına girerek otomatik bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi`nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET BES BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA

Şahıs ödemeleri olarak vatandaşlara rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı yatırılıyor. Şahıs Ödemeleri Sorgulama seçeneğinden sorgulama yaparak sonucu görüntüleyebilirsiniz.

E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

DEVLETE GERİ İADE EDİLİYOR

Burada yatırılan tutarlar belirli bir süre içerisinde çekilmediği zaman ise devlete geri iade ediliyor.

PTT ŞUBELERİNDEN PARANIZI ALABİLİRSİNİZ

Eğer adınıza ödeme gözüküyor ise kendinize ait bir banka hesabını tanımlayarak birikmiş paranızı alabilirsiniz. Banka hesabı bulunmayan vatandaşlar ise en yakın PTT şubesine giderek kolay bir şekilde ödemesini talep edebilir.

23 Oca 2024 - 18:58 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.