Ambulans uçak 10 günlük bebek için havalandı

Aydın’da kalp yetmezliği nedeniyle tedavi gören 10 günlük bebek, ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi için ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Ambulans uçak 10 günlük bebek için havalandı
Ambulans uçak 10 günlük bebek için havalandı
Haber albümü için resme tıklayın

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören, 10 günlük bebek Öpöz’ün, Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve yoğun bakım yatağı bulunan sağlık kuruluşuna sevk ihtiyacı olması sebebiyle İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Sağlık Bakanlığı Hava Nakil Koordinasyon Birimi ile irtibata geçilerek ambulans uçak talep edildi. Sağlık Bakanlığı tarafından talep ivedilikle değerlendirilerek uçak ambulansın tahsisi yapıldı. 10 günlük bebek, küvözlü ambulans ile Adnan Menderes Üniversite Hastanesi Yenidoğan yoğun bakımdan alınarak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na sevk edildi. Ambulans ile havalimanına gelen bebek Öpöz, ambulans uçak ile İstanbul’a nakledildi.

25 Oca 2024 - 10:01 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.