Servetini çocuklarından mahrum bıraktı

Çin'de yaşanan akıl almaz bir olay, büyük bir servette miras çatışması ortaya çıkardı. Çin'de bir kadın, üç çocuğunu vasiyetinden çıkarmak amacıyla 2,8 milyon dolarlık servetini evcil hayvanlarına vermeye karar verdi.

Büyütmek için resme tıklayın

Tüylü ailesine kedi nanesi ve çiğneme oyuncakları için bol miktarda para bırakan yaşlı Şangaylı Liu, yetişkin çocukları tarafından ihmal edildikten sonra büyük bir karar verdi.

Hastayken bile onu ziyaret etmedikleri için onlara kızdığı söylenen Liu, çocuklarına ders olması için mirasçıları arasından çıkardı.

South China Morning Post, Liu'nun ona arkadaşlık ettikleri için kedileri, köpekleri ve yavrularının bakımı için 20 milyon yuan (2.8 milyon dolar) kadar para bıraktığını bildirdi.

Raporda ayrıca tüm parasını evcil hayvanlarına vermek istediği de belirtiliyor ancak bu Çin'de yasal değil, bu nedenle tam olarak istediğini elde edemese de bir hayvan kliniği buna müdahale etti.

Liu'nun mirasını yönetmek ve ölümünden sonra evcil hayvanlarının bakımını yapmak üzere yerel bir hayvan kliniği atandı.

Raporda, servetinin herhangi bir kısmının insan aile üyelerine dağıtılıp dağıtılmayacağının bilinmediği belirtildi.

Liu'nun çocuklarının, kararlı olmalarına rağmen, üç yıl önce yazılan vasiyetnamede yer alan karara itiraz edebilecekleri bildiriliyor.

Chen Kai adlı Pekinli bir yetkili, South China Morning Post'a yaptığı açıklamada; "Liu'nun şu anki vasiyeti tek yönlüdür ve biz ona, evcil hayvanların uygun şekilde bakımının yapıldığından emin olmak için veteriner kliniğini denetlemesi için güvendiği bir kişiyi atamasını tavsiye ettik" cümlelerini kullandı.

Liu'nun hikayesi benzersiz değil. Evcil hayvanların, sahiplerinin ölümünden sonra yüklü miktarda parayı miras olarak aldığı birçok örnek var.

Guinness Dünya Rekorları'na göre, Blackie adlı bir kedi, antika satıcısı sahibi 1988'de öldüğünde 7 milyon sterlin miras almıştı. Blackie'nin sahibi de benzer şekilde vasiyetinde ailesini tanımayı reddetmiş ve paranın çoğunu çeşitli kedi hayır kurumlarına bırakmıştı.

2007 yılında emlak mirasçısı Leona Helmsley ise, ölümünden sonra köpeği Trouble'a yaklaşık 12 milyon dolar bıraktı. Ancak hakimin bunun çok fazla para olduğuna hükmettiği ve mirası 2 milyon dolara düşürdüğü bildirildi.

25 Oca 2024 - 19:34 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.