Nazilli’de restorasyon eziyeti

Nazilli tren garında geçtiğimiz yıl başlayan restorasyon çalışmalarının bitmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Soğuk havada açık alanda tren bekleyen vatandaşlar duruma isyan etti.

Nazilli’de restorasyon eziyeti
Nazilli’de restorasyon eziyeti
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Nazilli’de 1881 yılında bir İngiliz şirketinin inşa ettiği tren garı için 2022 yılından Devlet Demiryolları tarafından restorasyon kararı alınmıştı. Kültür Varlıklarını Koruma Müdürlüğü’nden alınan iznin ardından tarihi binada onarım ve restorasyon çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 9 ay sürmesi planlanan çalışmalar bitmeyince firma yetkilileri, artan kalemler ve değişen iş programı nedeniyle Aralık ayına kadar süre uzatımı aldıklarını açıkladı. Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı tren garının 2024 Ocak ayının sonuna gelinmesine rağmen hizmete girmemesi vatandaşı çileden çıkardı. Olumsuz hava şartlarında tren beklemekten bıktıklarını söyleyen vatandaşlar, “Bir yıldan fazla bir süredir bu eziyeti çekiyoruz. Yazın sıcak havlarda güneşin altında kışın ise bu dondurucu günlerde dışarıda tren bekliyoruz. 2 tane oturma bankı koymuşlar bunun dışında bekleme alanı bile yok. Daha ne zamana kadar bekleyeceğiz, ne zaman bitecek bu tadilat” ifadelerini kullanarak restorasyon çalışmasının bitmemesine tepki gösterdi.

Aydın, İzmir, Denizli, Söke ve Isparta’ya günde yaklaşık 20 tren seferinin yapıldığı garda, hareket memurluğu ve gişeler istasyon alanına kurulan konteynerlerde hizmetlerini sürdürüyor.

29 Oca 2024 - 11:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.