Alaturka Müzikali "Yine bir Gülnihal" Kuşadası'nda seyirciyle buluşacak

Türkiye'nin ilk alaturka müzikali "Yine bir Gülnihal", 2 Şubat 2024 tarihinde Pera Çok Amaçlı Salon'da seyirciyle buluşuyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Klâsik Türk Müziği sanatkârı Hakan Uluğ El Mugannî'nin yazdığı ve Derya Kavakdere'nin yönettiği müzikal, Türk musıkîsinde sekiz şarkının besteleniş hikâyesini sahneye taşıyor.

Müzikal, 19. yüzyıl İstanbul'unda batı müziğinin etkisi altında değişen sanat ortamında, Türk musıkîsinin büyük ustalarının ve aşıklarının yaşadığı dramatik olayları konu alıyor. Bestekâr Dede Efendi, Hacı Arif Bey, Kantocu Peruz, Şevki Bey, Afife Jale ve Selahaddin Pınar gibi isimlerin hayatlarından kesitler sunan müzikal, hem görsel hem de işitmeyle ilgili şölen vaat ediyor.

29 Oca 2024 - 19:22 - Yaşam

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.