Aydın’a devlet desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aydın'da 2023 yılı içerisinde ihtiyaç sahiplerine pek çok çeşitte yardımda bulundu. Aydın Valiliği yardımların detayını açıkladı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Aydın’a devlet desteği
Haber albümü için resme tıklayın

Aydın Valiliği koordinesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde yapılan yardımlar açıklandı. Aydın'da yaşayan engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını gibi pek çok alanda yardım faaliyeti gerçekleşti. 2023 yılında yapılan yardımların bütçesini Aydın Valiliği açıkladı.

Engellilerin evde bakımları için ailelerine toplam 478 milyon 381 bin 631 lira ödeme yapıldı.

Asgari yüzde 40 engelliler, ağır engelliler ve refakatçileri, Gaziler, Şehit ve gazi yakınları, 65 yaşını dolduran Türk vatandaşlarına toplamda 4 milyon 28 bin 500 lira devlet desteği verildi.

Doğum desteği kapsamında tüm annelere toplam 2 milyon 528 bin 386 lira ödeme yapıldı.

Çocukların aileleri yanında bakımları için sosyal ekonomik destek (SED) kapsamında toplam 77 milyon 175 bin 452 lira ödeme yapıldı.

Bütün bu yardımların maliyeti 562 milyon oldu.

Aydın Valiliği'nin açıklamasında şu ifadeler yer verildi; "Dün, bugün ve yarın tüm vatandaşlarımızın yanındayız."

29 Oca 2024 - 22:12 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.