Kuşadası'nda dövüştürülen horozlar Nazillili Hayvanseverlere emanet

Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dövüştürülen horozlara sahip çıktı. Yapılan operasyonda koruma altına alınan horozlar dernek başkanı Mehmet Gürkan Tığolğlu'na teslim edildi.

Kuşadası'nda dövüştürülen horozlar Nazillili Hayvanseverlere emanet
Kuşadası'nda dövüştürülen horozlar Nazillili Hayvanseverlere emanet
Video için play'e tıklayın

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde horoz dövüştürerek para kazanan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu ele geçirilen 19 horoz, ekipler tarafından koruma altına alındı. Aydın Valiliği tarafından muhafaza edilen horozlaru teslim alan Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, yaptığı açıklamada tehdit edildiklerini iddia etti.

Çeşitli hakaretlere maruz kaldıklarını ve kumarcılar tarafından tehdit edildiklerini iddia eden Tığoğlu, "Kuşadası’nda yapılan baskında dövüştürülmek suretiyle kumar oynatılan 19 can, 19 tane horozu teslim aldık. Yıl 2024. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’ncü yılında hala daha hayvanlar sırtından şiddetle, istismar edilerek, dövüştürülerek ve kumar oynatılarak para kazanılan bir Türkiye’deyiz. Bu çocuklar dövüştürülüyor. Bu çocuklar Aydın Valiliği tarafından teslim alındı. Bizlere de yediemin olarak teslim edilen bu çocukları, günlerden beri hakarete ve tehdite hatta para teklifine, horozu başka bir horozla değişsek, size bağış yapsak, para versek ve çirkin tekliflere rağmen korumaya aldık. Almaya devam edeceğiz. Mücadele etmeye devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi yaşam bizim ellerimizde. Bu çocuklar bu şekilde yetiştirilmeyi hiçbir şekilde haketmedi. Tıpkı boğalarda, develerde yaptığınız gibi onlardan faydalanmaya devam edenlere yazıklar olsun” dedi.

31 Oca 2024 - 10:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.