Emekliye çifte müjde

Türkiye'de milyonlarca emeklinin gözü, en düşük maaş ve bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına çevrilmiş durumda. Konuyla ilgili olarak sosyal güvenlik uzmanlardan birbiri ardına müjde niteliğinde açıklamalar gelmeye başladı. Uzmanlar, yerel seçim öncesinde gerek en düşük emekli maaşının, gerekse de bayram ikramiyesinin emeklileri memnun edecek oranda arttırılacağı noktasında birleşiyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye'de milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 49,25'e yükseltildi. En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Ancak bu rakam açlık sınırı olan 15 bin liranın altında kalması nedeniyle büyük tepkiye sebebiyet verdi. Emekli kesiminden yükselen bu tepkilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerel seçim öncesinde önemli düzenlemelerin yapılacağının sinyalleri verildi.

Konuyu değerlendiren sosyal güvenlik uzmanları, en düşük emekli maaşının en az 14 bin lira seviyesine yükseltileceğinde fikir birliği yapıyor. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin de 5'er bin liraya çıkarılacağı konuşuluyor. Hükümet kanadından her iki hususta da müjdenin, yerel seçim öncesinde geleceği öne sürülüyor.

SAYMAZ'DAN KÖTÜ HABER!

Sosyal güvenlik uzmanları bu noktada fikir birliği yapıp emeklilere müjde verirken, ünlü gazeteci İsmail Saymaz ise katıldığı bir televizyon programında bunlara katılmadığını dile getirdi. Ankara kulisinde konuşulan seyyanen zam rakamı hakkında açıklamalarda bulunan Saymaz, hükümetin yerel seçim öncesinde en düşük emekli maaşına kesinlikle zam yapacağını ama bu rakamın 14 bin lira seviyelerinde olmayacağını savundu. Saymaz, "1 Nisan'a kadar emeklilerle ilgili bir ara zam yapacaklar. En düşük emekli aylıkları 12 bin 500 TL olur. 14 bin TL olmasını beklemiyorum" diyerek milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı.

31 Oca 2024 - 18:58 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.