Tek şarjla 50 yıl kullanabileceksiniz!

Pekin merkezli teknoloji şirketi BetaVolt, web sitesinde nükleer piller ürettiğini duyurdu ve bunların akıllı telefonları 50 yıla kadar şarj için kendi kendine yeterli hale getirebileceğini iddia etti.

Tek şarjla 50 yıl kullanabileceksiniz!
Tek şarjla 50 yıl kullanabileceksiniz!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

3.300 MEGAWATT KAPASİTEYE SAHİP

Bu küçük bataryanın adı "BV-100" ve BetaVolt, tanıtımının yanı sıra bu bataryanın 3.300 megawatt-saat enerji depolama kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor.

TEK ŞARJLA ÖMÜRLÜK KULLANIM İMKANI SUNDUĞU İDDİA EDİLİYOR

Bu iddialı Çinli girişim kısa bir süre önce, akıllı telefonları yeniden şarj etmeye gerek kalmadan şaşırtıcı bir şekilde 50 yıl boyunca açık tutmayı vaat eden çığır açan bir pil teknolojisini tanıttı.

Bu yenilik sadece mobil cihazlarımızı kullanma şeklimizi yeniden tanımlama potansiyeline sahip olmakla kalmayıp, aynı zamanda dronların tek bir şarjla sonsuza kadar uçmasını sağlamak gibi çeşitli sektörlerdeki uygulamaların da önünü açabilir.

Bu kadar uzun ömürlü bataryaların geliştirilmesi, enerji depolama alanında önemli bir sıçramaya işaret ediyor ve gelecek için heyecan verici olasılıkların önünü açıyor.

Şirket ayrıca bu bataryayı bu yılın sonuna kadar seri üretime geçirmeyi ve bir örneğini piyasaya sunmayı planladığını da sözlerine ekledi.

DEVRİM NİTELİĞİNDE DEDİLER

Çin medyasında çıkan haberler, bu teknolojinin icadının pil ve güç bankası pazarlarında devrim oluşturabileceğini öne sürmeye devam ediyor.

BV-100 bataryalarındaki bu ilerleme, dördüncü sanayi devriminde yeni bir döneme işaret ederek enerji ve malzeme bilimindeki ileri teknolojilerin entegrasyonunu gözler önüne seriyor.

01 Şub 2024 - 13:21 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.