93. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Şubat 1931’de Aydın’a gelişinin 93’üncü yıl dönümü törenle kutlandı.

Mert Cona
Mert Cona Tüm Haberleri
93. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
93. yıl dönümü coşkuyla kutlandı
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Efeler ilçesindeki Aydın Valiliği önünde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törene AK Parti Aydın Milletvekilleri Seda Sarıbaş ve Ömer Özmen, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Savaş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, siyasi parti temsilcileri ve daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Törende Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Aysun Sarıbey Haykıran, Atatürk’ün Aydın’a gelişi hakkında bilgi verdi.

“AYDIN ZİYARETİ SİYASİ AÇIDAN ÖNEMLİ”
Toplamda Aydın’a 4 kez gelen Mustafa Kemal Atatürk’ün kente gelişinin çeşitli önemli nedenleri olduğunu belirten Haykıran, Atatürk’ün Aydın’a büyük değer verdiğini söyledi. Aydın’ın Atatürk’ü büyük bir coşkuyla karşıladığını ifade eden Büyükşehir Başkan Vekili Altıntaş, “Ata’mızın Aydın’a 93 yıl önceki ziyareti, Türkiye’nin siyasi geleceğinin şekillenmesi anlamında da önemlidir. Gazi’nin ziyarette tanıştığı merhum başbakanımız Adnan Menderes’e verdiği milletvekili olma talimatı onu siyasi sahneye kazandırmıştır. Cumhuriyet kültürüyle yetişmiş nesiller, bugün de daha aydınlık bir Aydın için çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir.” diye konuştu.

“ATATÜRK, BÜYÜK BİR LİDERDİR”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 93’üncü yıldönümünü heyecan ve coşkuyla kutladıklarını kaydeden Vali Canbolat, “Bu anlamlı günde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnetle ve şükranla anıyoruz. Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş, kahraman bir millettir. Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri ve ilkeleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönem de güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Atatürk’ün Aydın ve ilçelerine gerçekleştirdiği seyahatler sırasında yaptığı konuşmalar istek ve temennileri, çağdaş Türkiye’yi inşa etme hedefinin önemli adımlarıdır. Aydınlıların, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği destek onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun da bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

TÜRK BAYRAĞIYLA İNDİLER
Konuşmaların ardından Vali Canbolat, Atatürk anısına düzenlenen yarışmada dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Valilik’teki programın ardından tören, Aydın Tren Garı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerinin sunduğu halk oyunu büyük beğeni topladı. Zeybek gösterisinin akabinde Atatürk’ün Aydın’a gelişinin yıl dönümü için İzmir’den gelen, balonlarla ve bayrakla süslenmiş trenden temsili olarak iki öğrenci, ellerinde Türk bayrağıyla indi. Öğrenciler, alkışlarla karşılandı. Öğrenciler, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını Vali Canbolat’a takdim etti. Vali Canbolat ise kendisine verilen bayrağı öperek aldı.

03 Şub 2024 - 16:15 - Gündem

Muhabir  Mert Cona


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.