Futbolda tarihi yenilik

Hakemleri aldatmaya yönelik hareket ve aşırı itirazlar için uygulanacak yeni 'mavi kart' kuralı hayata geçiriliyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Futbolcuların hakemi aldatmaya ve ve şiddetli itirazlarına çözüm yolları aranırken, dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. 

Telegraph'ta yer alan habere göre, futbolda 'mavi kart' dönemi başlıyor.  Hakemi aldatmaya yönelik hareketler yapan veya şiddetli itiraz eden oyuncuların gelecekte 'mavi kart' göreceği aktarılan haberde, bu kartı gören oyuncuların 10 dakika boyunca saha kenarında bekleyeceği belirtildi.

Futbolda güncel olarak sarı ve kırmızı kart bulunurken, sarı kart kuraldışı davranan oyuncuya hakemin uyarı için gösterdiği kart, kırmızı kart ise kuraldışı davranan oyuncunun verilen cezanın adı olarak biliniyordu. 

08 Şub 2024 - 19:32 - Spor

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.