Nazilli'de garip olay!

Aydın'ın Nazilli ilçeside Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Y.B. hakkında açılan dava, zaman aşımı nedeniyle düştü. Dava ilgili kararın Y.B. ulaşılamaması nedeniyle mahkeme ilan vermek zorunda kaldı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Nazilli'de yaşayan Y.B'ye 2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle iddianame hazırlandı. Nazilli 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Y.B. hakkında açılan dava, zaman aşımı nedeniyle düştü. 2022 yılında nisan ayında açıklanan söz konusu davayla ilgili karar, sanığa hiçbir şekilde ulaşılamamasından dolayı tebliğ edilemedi.

İŞTE MAHKEMENİN AÇIKLAMASI

Kararın tebliği edilememesinden dolayı mahkeme, ilan vermek zorunda kaldı. Mahkeme heyeti aldığı kararda şu ifadelere yer verildi: “Y.B. hakkında TCK'nın 125/1-3.a maddesi gereğince CMK'nın 223/8 maddesi uyarınca uyarınca olağan üstü zamanaşımı nedeniyle düşmesine karar verilmiş olup, mahkememizce sanığa hiçbir şekilde ulaşılamadığından, gerekçeli kararın 7201 Sayılı yasanın 28. ve devamı maddeleri gereğince ilan sureti ile sanığa tebliğine karar verilmiştir. İş bu karar, gazetede ilan edildiği tarihten itibaren 15 gün sonra ilgiliye tebliğ edilmiş sayılır. Tebliğden itibaren 7 gün içerisinde sanık veya yasal temsilcisinin kararı veren mahkemeye veya en yakın adli yargı mercilerine bir dilekçe vermek suretiyle veya zabıt katibine bu hususta bir tutanak düzenlenmesi için yapılacak bir beyanla, tutuklular yönünden zabıt katibine veya tutuklu bulunduğu ceza ve tutukevi müdürlüklerine yapılacak sözlü beyan veya verecekleri dilekçe ile veya asker kişiler yönünden en yakın askeri birlik komutanlığına veya askeri kurum amirliğine bir beyanda bulunmak suretiyle İzmir Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde İstinaf Kanun Yoluna başvurulabileceği ihtaren tebliğ olunur.”

11 Şub 2024 - 11:13 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.