Nazilli’deki patlamada flaş gelişme

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir restoranda 8 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı tüp patlamasına ilişkin görülen davada tutuklu yargılanan 2 sanıktan biri serbest bırakıldı.

Mert Cona
Mert Cona Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, "taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet verme" suçundan tutuklu yargılanan Leyla Y. ve Mustafa Görkem B, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.
Tutuksuz sanık Faruk Y. ile maktullerin yakınları ve olaya müdahale eden itfaiye personelinin de hazır bulunduğu duruşmada konuşan restoran sahibi Leyla Y, olayda sorumluluğunun markalarını kiraladıkları firmada ve tüp dağıtım şirketinde olduğunu iddia etti.
İlk duruşmada adli kontrol şartıyla serbest bırakılan tüp bayisi sahibi Ali B’nin oğlu Mustafa Görkem B. ise, sorumluluğun tüp dağıtım şirketine ait olduğunu, firmanın kendilerine yeterli düzeyde eğitim vermediğini savundu.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Leyla Y’nin tahliyesini ve sanığa yurt dışı çıkış yasağı getirilmesini talep etti, Mustafa Görkem B’nin ise, tutukluluk halinin devam etmesini istedi.

14 Şub 2024 - 20:30 - Asayiş

Muhabir  Mert Cona


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.