29 Şubat'a başvuru yok

Aydın'ın Nazilli ilçesinde evlilik yıl dönümünü dört yılda bir kutlamayı istemeyen çiftler, düğün ve nikah merasimi için 29 Şubat'ı tercih etmiyor.

Mert Cona
Mert Cona Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Bu yıl, takvim yılının mevsimlerle ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve dört yılda bir gerçekleşen artık yıllardan biri yaşanıyor.
Artık yılın 2024'e denk gelmesi nedeniyle bu yıl şubat ayı 29 gün oluyor. Doğum, evlilik gibi önemli günleri bu tarihe denk gelenler, kutlamayı 4 yılda bir yapmak zorunda kalıyor. Bu nedenle evlenmek isteyen, ancak hayatlarının en mutlu gününü 29 Şubat'a denk getirmek istemeyen çiftler, başka tarihleri tercih ediyor.
Nazilli'de 29 Şubat'ın etkisi 4 yılda 1 kutlamanın tercih edilmemesinden dolayı en çok evlendirme daireleri ile düğün salonlarında hissedildi. Bu yıl perşembeye denk gelen 29 Şubat'ta, nikah sayılarında ciddi düşüş yaşandı. Nazilli Belediyesi evlendirme dairesinde günde ortalama 5 nikah kıyılırken, 29 Şubat için nikah başvurusu bulunmuyor.

19 Şub 2024 - 15:38 - Gündem

Muhabir  Mert Cona


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.