Bu da oldu...

Beyin çipleri tasarlayan Neuralink şirketinin kurucusu Elon Musk, beynine çip takılan ilk insanın tamamen iyileşmiş göründüğünü ve düşünerek bilgisayar fare imlecini oynatabildiğini açıkladı.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Bu da oldu...
Bu da oldu...
+2
Haber albümü için resme tıklayın

SADECE DÜŞÜNEREK FARE İMLECİNİ HAREKET ETTİRDİ!

Musk sosyal medya platformu X'teki bir Space programında yaptığı açıklamada, "Süreç iyi ilerliyor. Hasta tamamen iyileşmiş görünüyor. Hasta düşünerek fare imlecini oynatabiliyor" dedi.

Bu da oldu...

ELON MUSK DAHA ÇOK EMİN OLMAK İSTİYOR

Musk'ın açıklamasına göre, Neuralink hastanın fare imlecini mümkün olduğu kadar çok oynatabildiğini görmek istiyor.

Musk, ilk insan deneğin beynine 29 Ocak'ta çip yerleştirildiğini ve deneğin toparlanma sürecinin iyi gittiğini açıklamıştı.

Bu da oldu...

GEÇEN YIL İNSANLI DENEYLER İÇİN ONAY ALMIŞTI

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Neuralink'e geçen yıl Mayıs ayında beyin implantının insan üzerinde deneyine başlaması için izin vermişti.

 FDA'den alınan izin, hastaların felç ve bir dizi nörolojik hastalığı yenmelerine yardımcı olmayı hedefleyen şirket için bir dönüm noktasıydı.

Neuralink, Eylül ayında insan üzerinde deney için onay aldığını açıklamıştı.

Bu da oldu...

APPLE VİSON PRO DAHA YENİ TANITILMIŞTI... AKILLARDA O SORU!

Apple'dan Tim Cook şimdi de Apple Vision Pro'yu öne çıkarıyor. Bu giyilebilir ekranlar gerçek dünya ile fiziksel bir bariyer oluşturuyor. Bay Cook ve Apple, Çin ile de sıkı bir işbirliği içinde.

Kullnıcılar Apple Vision Pro'yu elleriyle kullanabiliyor. Peki bu teknolojiye yeni bir kullanım şekli gelirse nasıl olur?

Bu da oldu...

NEURALİNK VE VİSON PRO TEKNOLOJİSİ YA BİRLEŞİRSE?

2024'te devrim niteliğinde teknolojilere şahitlik ediyoruz.

Önce Apple Vision Pro, şimdi de Neuralink gelişmesi...

İlerleyen yıllarda iki teknolojinin başka bir cihazda aynı şekilde yer alması durumunda, sanal gerçeklik gözlüğümüzü ttaktığımızda ellerimizi hiç kıpırdatmadan sadece düşüncelerimizle gerekli komutları gerçekleştirebilip cihazı kullanabileceğiz...

Bu da oldu...

20 Şub 2024 - 18:30 - Teknoloji

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.