Nazilli'nin koltuğuna 10 aday talip

Yerel seçimlere bir aydan kısa bir süre kala Aydın'ın Nazilli ilçesinde siyasi partilerin çalışmaları sürüyor. Kentte, 1 Nisan 2024 tarihinde belediye başkanlığı koltuğuna oturabilmek için 10 isim yarışıyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde sandık başına geçecek. Vatandaşlar, hizmet alabileceği adaya oy atarak destek olacak. Seçimlere kısa bir süre kala Nazilli'de de adayların çalışmaları son sürat devam ediyor. Kentte, belediye başkanlık koltuğuna oturabilmek için 10 aday kıyasıya yarışıyor.

Nazilli’de ilk açıklanan isim, Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, aynı zamanda ülke genelinde ilk açıklanan isimlerden biri oldu. Memleket Partisi’nin ardından adayını açıklayan ikinci parti CHP oldu. Ancak CHP’nin ilk açıkladığı isim olan Gamze Yolcu Metin adaylıktan çekildi. Metin’in yerine partisi Dr. Ertuğrul Tetik’in ismini duyurdu. Seçime Cumhur İttifakı çatısı altında giren AK Parti ise adayının Esat Ergüler olduğunu ilan etti. Ergüler’in isminin açıklanmasıyla diğer siyasi partiler de arka arkaya adaylarını duyurmaya başladı ve toplamda 10 isim yerel seçimlerde başkanlık için yarışacak. İsmi açıklanan diğer adaylar şu şekilde;
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Cüneyt Korkmaz
Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Melezoğlu
Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Durmuş Tobal
Zafer Partisi Belediye Başkan Adayı Firdevs Esmer
TİP Belediye Başkan Adayı Av. Akın İbil
Bağımsız Türkiye Partisi Belediye Başkan Adayı İlhan İz

02 Mar 2024 - 13:12 - Siyaset

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.