KOÇARLI BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİ KOÇARLI’NIN HİZMETİNDE

Aydın Büyükşehir Belediyesi Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) yatırımları birer birer vatandaşların hizmetine sunuluyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 15 milyon 500 bin liralık yatırım yapılarak devreye alınan tesisin Koçarlı’ya hayırlı olmasını diledi.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Koçarlı Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’yle Koçarlı ilçe merkezinden ve Büyükdere Mahallesi’nden atık sular, çevreye duyarlı modern yöntemlerle arıtılıyor. Günlük 1400 metreküp atık su arıtma kapasitesindeki tesis, 11 bin 600 eşdeğer nüfusa hizmet edecek. Kaba ve ince ızgara ile kum ve yağ tutucu ünitelerden oluşan ön arıtma sistemine de sahip olan arıtma tesisi; 6 adet dengeleme havuzu, 14 adet havalandırma havuzu, 7 adet çökeltme havuzu, 1 adet klor temas tankı ve son olarak da 8 adet çamur kurutma havuzundan oluşuyor.

Aydın’ın tüm ilçelerinde yatırımların durmaksızın devam ettiğinin altını çizen Çerçioğlu, Koçarlı’ya da modern bir tesis kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

17 Mar 2024 - 17:27 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.