Akaryakıta zam bekleniyor

Petrol fiyatlarındaki yükseliş akaryakıt fiyatlarını etkiliyor. Bu gece yarısı motorine zam gelmesi bekleniyor. Ancak, benzin ve LPG'de şimdilik bir fiyat değişimi öngörülmüyor.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Ukrayna'daki drone saldırısının ardından Rusya'nın günlük petrol üretiminin 600 bin varil azalması, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Brent petrol fiyatı 87 dolara yükseldi ve bu durum akaryakıt rafineri marjlarında artışa neden oldu. Bu etkiyle doğrudan ilişkili olarak, motorin fiyatlarında önemli bir zam bekleniyor.

Enerji sektöründen alınan bilgilere göre, motorin fiyatlarına litre başına 1 lira 30 kuruş zam yapılacak. Zammın ardından Aydın İstanbul, Ankara ve İzmir'de motorin fiyatları sırasıyla;

Aydın'da 42,98 TL'den 43,28 TL'ye

İstanbul'da 41,90 TL'den 43,20 TL'ye,

Ankara'da 42,71 TL'den 44,01 TL'ye ve İzmir'de 42,91 TL'den 44,21 TL'ye yükselecek.

Benzin ve LPG fiyatlarında ise şimdilik herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

19 Mar 2024 - 10:32 - Ekonomi

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.