Aydınlı iş insanı son yolculuğuna uğurlandı

Aydın’ın Kuyucak ilçesinde gözyaşı sel oldu. İş insanı Mehmet Şimşek’in ani ölümü Yurt dışında ve Yurt içinde bulunan tüm sevenlerini ve bilim camiasının üzülmesine neden oldu.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Aydınlı iş insanı son yolculuğuna uğurlandı
Aydınlı iş insanı son yolculuğuna uğurlandı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Nazilli ilçesinde şeşitli buluş ve ilginç icatları ile Aydın’ın başta incir ve zeytini olmak üzere tarımsal ürünleri ve endemik bitkilerine değer katmak için gece gündüz demeden mücadele veren isimlerden Mucit İşadamları Platformu (MUTİAP) üyesi geçtiğimiz dönem ÖRKOOP Müdürü olan Mehmet Şimşek tedavi görmekte olduğu Ege Üniversitesi Hastanesinde geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi.

Mehmet Şimşek’in ani ölümü sevenlerini ve camiayı üzdü. Acı haberi duyuran Karya Farma HBX AR-GE BAP (Bilimsel Araştırmalar Projeleri) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık, “Yıllarca birlikte çalıştığımız ve dünyada ilk kez incir çekirdeği yağını bilimsel olarak ortaya çıkaran Mehmet Şimşek abimiz maalesef aramızdan ayrıldı.
O dünya iyisi bir insandı. Ve hayatını bilime ve insanlığa adamış bir kişiydi. Dünyaımız ve ülke insanlarımız büyük bir araştırmacı ve bilim insanını kaybettiler. Bunun dü üzüntüsü içerisindeler. Bugün de memleketi olan Kuyucak ilçesinin Pamukören Mahallemizde Mehmet Şimşek için son görevimizi yapıyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” Dedi.
60 yaşında olan Mehmet Şimşek’in kalp rahatsızlığına bağlı olarak bir süredir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü bu gece yarısı hayatını kaybettiği bildirildi. 3 kız çocuğu babası olan ve kızlarının 3’ünü de büyütüp okutup mühendis yetiştiren Mehmet Şimşek’in memleketi Kuyucak Pamukören’de Fethiye Camisinde kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

İlginç bilimsel çalışmaları ve yorulmak bilmeyen enerjisi ile tanınan Mehmet Şimşek yaklaşık 14 yıl önce incir çekirdeğinin yağını çıkarıp, ilaç ve kozmatik sanayinin yanı sıra spa merkezlerinde kullanılacak önemli bir ürünün ortaya çıkarılmasına öncülük etmişti. İncir’den çok sayıda ürün elde etmeyi başarmıştı. İncir cipsi, incir kahvesi, incir çekirdeği, incir çekirdeği yağı başta olmak üzere çok sayıda ürünü elde etmeyi başarmıştı.
Bugün pamukören’de evinin önüne getirilen cenazesi yapılan duaların ardından helallik alındı. Daha sonra cenaze Fethiye Camisine getirildi. İkinde namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cami imamı cemaatten haklarını helal etmelerini isterdi. Tüm vatandaşlar haklarını helal ettiler. Omuzlar üzerinde cenaze aracına taşınarak Pamukören mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze Namazına Eski AK Parti Aydın Milletvekillerinden ve HAYKOOP Başkanı Ahmet Ertürk, ÖRKOOP Başkanı Ünal Önal, Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Çömden, MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile binlerce vatandaş katılım sağladılar.

28 Mar 2024 - 22:20 - Asayiş

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sözüm Aydın Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sözüm Aydın Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sözüm Aydın Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sözüm Aydın Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.